7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0
Márkák
Vitaking
Az össes márka megjelenítése
Vitaking Sea Kelp 150mcg 90db - Vitaking termékek
Vitaking Sea Kelp 150mcg 90db - Vitaking termékek

Vitaking Sea Kelp 150mcg 90db

Cikkszám: Gyártó / Márka: Vitaking Állapot: Új Anyag: Méret: XXS Saját méret:
Szín:
Ár: 1 560 Ft Áraink bruttó árak 31 hűség forintot ér

Termékleírás

A Sea Kelp tabletta tartalmazza a tengerekben jelenlévő több, mint 50 nyomelemet, ami talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon. A tengeri moszatból álló tabletta nagy mennyiségű jódot tartalmaz.

A jódról sokan tudják, hogy a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotója. Normális állapotban egy felnőtt szervezetében mintegy 15-20 mg jód található. A pajzsmirigy egészséges működésének fenntartásában fontos szerepe van, mivel az általa termelt hormon elengedhetetlen alkotóeleme. A pajzsmirigy szabályozza a sejtek anyagcseréjét, hogy milyen gyorsan és mekkora hatékonysággal kerüljenek felhasználásra az energiát adó molekulák. A jódhiány csökkenti a szervezet testi és szellemi teljesítőképességét.

Kevesen tudják, hogy jódra van szükségünk mindenütt, ahol mirigyek vannak a testünkben. mint például: hasnyálmirigy,petefészek, mellek, prosztata, mellékvesék. A legújabb kutatások szerint a jódhiány meghatározza az IQ-t is, demencia és alzheimer esetén is megfigyelhető a jódhiány.

Jelentős mennyiségű szerves jódot tartalmaz a Sea Kelp, ami különösen szükséges az alábbi funkciókhoz:

  • A jód hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához.
  • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
  • Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
  • Hozzájárul a bőr,  köröm és a haj normál állapotának megőrzéséhez is.
  • A jód hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.
  • Szabályozza az anyagcserét.

 

A jód felszívódása függ a szervezet jódtelítettségétől. A felszívódását elég sok növény negatívan befolyásolja, többek között a kelkáposzta, fejeskáposzta, retek, kelbimbó. Az ezekben található goitrogének (természetben előforduló vegyületek, amelyek akadályozzák a pajzsmirigy hormonjainak termelését) ugyanakkor magas hőre érzékenyek, tehát ha fogyasztjuk, érdemes főzve fogyasztani ezeket a növényeket.
Ezeken kívül hatással van rá még a fluorid és a nitrát is (fogkrémek, ipari hústermékek), mindkettő gátolja.
Természetes forrásai:
halak, tenger gyümölcsei, zöldségek (talajtól függ), hús (állattartástól függ), tojás. Érdekes a jódozott só esete, mível a jód szublimálódik(szilárdból légneművé válik), ezért a jódozott sóban nem nagyon van jód.