7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Régi mégis újra trend..

 
 Visszatérés az egészséghez!

Olyan időket élünk, amikor folyamatosan cseréljük az eszközeinket, ruháinkat. A technika gyors fejlődése miatt a telefonunk hamar régi lesz. A ruhatárunkat sem azért szelektáljuk mert elhasználódott, hanem mert kell a hely az újnak.
 Az életnek van azért olyan területe ahol „visszatérés a régihez” tapasztalható és saját érdekünkben követendő is.

Az egészségünk megőrzése érdekében egyre nagyobb figyelmet kapnak a régen is működő dolgok.

Az élelmiszeripar által használt tartósítószerek, színezékek, ízfokozók nem a testünknek tesznek jót, hanem az ipar bevételeinek. Sokáig eladható egy étel, növény vagy húskészítmény. Messzi tájakról is jöhetnek gyümölcsök, zöldségek úgy, hogy nem romlanak el. A gyógyszerek fogyasztása elképesztő méreteket öltött, de egészségesebbek nem lettünk tőle, sőt.
Egyre többen ráébredünk, hogy vállalni kell a felelősséget saját magunkért, mert az ipar profit célja és az emberek egészség célja nem találkozik.
Tudatossá kell válnunk arra, hogy saját magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünkért azzal amit választunk, amit megadunk vagy nem adunk meg magunknak.
A régebbi időkben, amikor nem volt meg ez a bőség az emberek sokkal kevesebbet ettek különösen a tél vége felé kiürültek a kamrák, pajták, a kertekben még nem volt friss termény. Részleges vagy teljes böjtnapokat tartottak vallási megfontolásból is.

A böjtölés már régi dolog.

Aki tudatos és kezébe veszi a saját egészségét, annak a böjtölés bevezetése az életébe rendkívüli módon hasznos. A böjtölés alatt pihen az emésztőrendszerünk és beindul a méregtelenítés, tisztulnak a sejtjeink, regenerálódnak a szerveink. Befelé fordulunk, kizárjuk a külvilágot egy kicsit, így a gondolatainkat, érzéseinket is tisztítani tudjuk. Nem-et mondunk néhány dologra, lehet az a szénhidrát, a cukor, a szilárd étel, esetleg a kritizálás…stb

A böjtölésnek több fajtája létezik:
  • csinálhatunk gyümölcsnapokat, amikor csak gyümölcsöket fogyasztunk. Nézd meg miért szeretem az almanapokat:https://bioboltpecs.hu/blog/az-a-csodalatos-alma-/
  • megtehetjük, hogy csak tiszta langyos vizet iszunk néhány napig
  • tarthatunk telefon – böjtöt, amikor teljesen letesszük a telefont, vagy esetleg naponta csak megadott időben pl: 14,00 - 14, 30-ig nézzük meg, ha a munkánk miatt szükséges.
  • lehet, hogy a cukornak, alkoholnak, szénhidrátnak, ciginek… mondott „nem”-re van szükségünk
  • megtehetjük, hogy néhány napig senkit nem bírálunk, helyette a mosolygunk és a hála érzését gyakoroljuk
  • választhatjuk a munka mellett is végezhető Neera méregtelenítést, amikor a szilárd ételünket lecseréljük a Neera italra, melytől minden tápanyagot megkap a testünk.
Nézd meg mit tud a Neera kúraital: https://bioboltpecs.hu/neera-meregtelenito-szirup/

Mit is nevezünk böjtnek és mi a célja:https://bioboltpecs.hu/blog/mit-is-nevezunk-bojtnek-es-mi-a-celja-/

Folytajuk a böjtöléssel kapcsoltos gondolatokat, 2 rész:https://bioboltpecs.hu/blog/mit-is-nevezunk-bojtnek-es-mi-a-celja-2-resz-/