7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Régi mégis újra trend..

 
 Visszatérés az egészséghez!

Olyan időket élünk, amikor folyamatosan cseréljük az eszközeinket, ruháinkat. A technika gyors fejlődése miatt a telefonunk hamar régi lesz. A ruhatárunkat sem azért szelektáljuk mert elhasználódott, hanem mert kell a hely az újnak.
 Az életnek van azért olyan területe ahol „visszatérés a régihez” tapasztalható és saját érdekünkben követendő is.

Hallottál már a méhtáncról?

 
A méhek lenyűgöző lények, akik életfontosságú szerepet töltenek be a természetben számos növényi faj természetes beporzásában.
Ugyanakkor az emberek életében is kulcsfontosságúak hiszen az általuk végzett beporzás nélkül sok növény nem termelne termést, ami komoly hatással lenne az élelmiszer-ellátásra és az ökoszisztémára.
 
Tudod hogyan kommunikálnak a méhek?
 

A halhatatlanok gyógynövénye!

Miért fogyasszunk Ganoderma gombát?

Ganoderma, Reishi, Pecsétviasz gomba, Ling Zhi ezeket a neveket ugyanarra a gomba fajtára használják egymástól eltérő területeken. Az ázsiai országokban Kínában, Japánban évszázadok óta ismert ez a gyógygomba fajta. A kínai történelemben császárok és udvartartásuk számára volt elérhető, az akkor még vadonban termő reishi és a „halhatatlanok gyógynövénye” elnevezést kapta. Manapság a reishit termesztik és széles körben elérhető.

Szétfeszít a düh mikor már megint csak pár órát tudtál aludni éjszaka?

 
 
A szorongás és a stressz kezelésének természetes megoldásait tárjuk fel neked!
Találd meg melyik segíthet! Mindenképp megéri, mert ha szokásoddá válik, akkor
a váratlan helyzetekben azonnal elő tudod venni és hasznos segítség lehet számodra.
Katt tovább milyen módszereket gyűjtöttünk össze neked!

Őszi hajhullás 3+1 oka



A normál hajvesztés mértéke egyénenként változhat, de általában azt mondhatjuk, hogy naponta körülbelül 50-100 hajszál elvesztése normálisnak tekinthető. A haj növekedése ciklusokban zajlik, és a vesztett haj helyére általában új hajszálak nőnek. Ez azt jelenti, hogy a haj folyamatosan megújul.
Az őszi hajhullás valójában egy gyakori jelenség, amit sok ember észlel. Ennek több oka is van, amelyek közül az alábbi négy fontos lehet:

Azok a különleges adaptogén gyógynövények!


Mitől különlegesek?
Melyik gyógynövény adaptogén?
Mi az a hétköznapi stresszor?
Mikor és melyiket érdemes választani?
 
Az adaptogén gyógynövények elősegítik a test alkalmazkodását a stresszhez, támogatják a normál anyagcserét és visszaállítják az egyensúlyt (nyugtatnak, vagy energetizálnak, ha erre van szükségünk). Növelik a test ellenálló képességét, a fizikai, érzelmi stressz hatásokkal szemben és elősegítik a normál élettani működést. Rendelkeznek antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületekkel.
https://bioboltpecs.hu/adaptogen-gyogynovenyek/


 

Miért vezethet az ásványi anyagok hiánya könnyen csontritkuláshoz?

szezámmag az egyik legmagasabb természetes kálcium forrásTudtad, hogy a kálcium és a magnézium is lúgos ásvány?

Mit is jelent ez?

Manapság egyre nehezebb megtartani a testi- lelki egyensúlyunkat. A ránk zúduló félelem, bizonytalanság sajnos egyre jobban próbálja befészkelni magát a mindennapjainkba. Ha sokat
stresszelünk, kávézunk, alkoholizálunk vagy akár csak szeretünk nassolni, akkor elsavasítjuk magunkat. Ilyenkor a szervezetünk azonnal lúgos ásványainkhoz nyúl és kimeríti raktárainkat.
https://bioboltpecs.hu/csontjaink-vedelme/
 

Mi is az a BPA? Miért érdemes kerülnöd?


Mi az a BPA?

A BPA (biszfenol-A) egy olyan káros vegyi anyag melyet hozzátesznek      számos termékhez, műanyag üvegekhez, higiéniai eszközökhöz, sport  felszerelésekhez, de még a gyerekjátékokhoz is.
A BPA hasonló szerkezettel rendelkezik, mint az ösztrogén hormon. Leköti az ösztrogén receptorokat, és befolyásolhatja a szervezet működését. A BPA utánozza az ösztrogén hormon szerkezetét és működését.
 

Te érezted már az algák erejét?

Tengerekben az algák nagy tömegben élő mikroszkopikus növények, melyeket mikro algáknak is szokás nevezni. Az algák a világ összes élő anyag mennyiségének egyharmadát teszik ki. Hihetetlen alkalmazkodó képességük van, a zord éghajlatot éppúgy elviselik, mint a meleg vizeket. A Föld oxigén termelésének jelentős részét ma is az algák, vagy moszatok adják.


 

Miben segíthet a különleges Aloe Vera?

Az aloe vera páratlan tulajdonságait már az ókorban felismerték, az azóta tartó karrierjét annak köszönheti, hogy számos belső és külső problémára használható.
Az aloe vera leveléből kinyert kocsonyás részből gyógyászati és kozmetikai termékek készülnek. A növény legértékesebb része az áttetsző színű gél, ami egyedülálló a növényvilágban, hiszen több mint 200 féle hatóanyagot - vitaminokat, nyomelemeket, enzimeket, ásványi anyagokat, poliszacharidokat - tartalmaz. Ez az oka annak, hogy az aloe vera ilyen sokrétűen használható.

https://bioboltpecs.hu/now-vitaminok/now-aloe-vera-gel::12381/
 

Mit tapasztaltam 1 üveg Herbafulvo után?

Régóta gyűjtjük a vásárlói tapasztalatokat a termékeinkkel kapcsolatosan, hogy tudjuk tovább adni a hasznos információkat a vásárlóinknak.
Egyik hűséges törzsvásárlónk időt szánt erre és írt egy hosszabb leírást nekünk a Herbafulvo tapasztalatáról. Köszönjük Nóri!

https://bioboltpecs.hu/herbafulvo/herbafulvo-papaya-kivonattal-750ml::12194/
 

Amit érdemes tudni az antioxidánsokról!

 
Az antioxidáns képes ellensúlyozni a szervezetünkben zajló oxidációs folyamatok káros hatásait.
Az oxidációs folyamatban a nukleinsavak, fehérjék és zsírok károsodnak, ami megbetegedéseket és a sejtek öregedését okozza, szabadgyökök keletkeznek. Időskorban illetve stresszesebb időszakban több antioxidánsra van szükségünk.

https://bioboltpecs.hu/antioxidansok/


 

7+1 tipp a tudatos vitamin vásárláshoz!

Egyre több étrendkiegészítő van a piacon. Az egyik tele van káros adalékanyagokkal, a másiknál a   vitaminok molekulaformája nem megfelelő a szervezetünknek. Többet ártunk magunknak egy silányabb minőségű termékkel, mint gondolnánk. Magunkat képezve, felelősséget vállalva tudunk helyes döntéseket hozni az egészségünk érdekében.
Olvasd el 7+1 tippünket, hogy mire figyelj oda, amikor vitamint vásárolsz!

Az a csodálatos alma!

Almarost, alma-napMost csináltam másodszor alma-napot, ez azt jelenti, hogy almán és meleg (kb 37 C-fokos) vízen kívül mást nem fogyasztottam. Egyszer almalének, majd rostos turmixnak készítettem el az almát, másszor almapürének, majd csak megmostam és elrágcsáltam.

Miért jó az alma-nap?

 

7+1 ok amikor szükségünk van probiotikumokra

Probiotikum, probiotikumok, prebiotikumPro-és prebiotikumokról:
 
Az emberi szervezetben baktériumok milliói élnek. A „jó” baktériumoknak, a probiotikumoknak köszönhetjük többek között az emésztést, egyes vitaminok termelését, illetve a fertőzésekkel szembeni védelmet.
A probiotikumok azok az élő bélbaktériumok, mikroorganizmusok, melyek a teljes testi egészségre hatással vannak. A gyenge immunrendszer erősítését is a bélflóra helyreállításával kell kezdenünk.
 
 

Herbatint hajfesték GYIK

Herbatint hajfestékGyakran ismételt kérdések, tippek:

A Herbatint befedi az ősz hajszálaimat?

A Herbatint hajfestékek befedik az ősz hajszálakat. Azonban, ha az ősz hajszálak mértéke nagyobb, mint 30%, és a kiválasztott szín Hamvas

Hamvas (C), Arany (D), Réz (R), Réz-arany (DR), Mahagóni (M) vagy Divatszín (FF – Flash Fashion), a számban hozzá passzoló Natúr (N) árnyalattal ajánlott keverni, az alábbiak szerint:

 

Mit is nevezünk böjtnek és mi a célja? (2. rész)

Méregtelenítés, léböjt kúra, Neera méregtelenítő szirupFolytatjuk a tavaszi tisztulás témát, további hasznos tippek, ha belevágsz a lé böjt kúrába:
Sokkal könnyebb, ha egy-két nappal előbb ráhangolódsz, felkészíted magad mentálisan is, tudatod a testeddel, hogy mire készülsz. Szeretettel körbe veszed magad.

A napi megszokott ritmuson átlépni, mindig nehézséget jelent.  A szokásaink irányítanak minket, ezért fontos, hogy felkészítsük magunkat. Ebben a néhány napban jó, ha kicsit kevesebbet eszünk, ez nem olyan nehéz, ha mindjárt kevesebbet merítesz magadnak, mint amit szoktál, és amikor elfogyott vidáman megjegyzed magadnak, hogy „pont ennyire volt szükségem”.
 
 

Mit is nevezünk böjtnek és mi a célja?

Kopogtat már a tavasz…

Indulhat a böjt szezon!

Mit is nevezünk böjtnek és mi a célja?

Vallási böjtökről már hallottunk a keresztényeknél, hinduknál még az iszlám vallás szerint is szükségünk van időnként a böjtre. Edzik a testet és az elmét, meditatív állapotot hívnak elő, egészségünk megőrzésének fontos eleme.

5+1 megoldás a cellulitisz, narancsbőr kezelésére

Mi a cellulitisz?

Miért csak a nőket érinti a narancsbőr?

 
Cellulitisz, narancsbőrA  cellulitisz nagy mennyiségű savak és mérgek hatására kialakult kötőszöveti elváltozás. A női és a férfi anyagcsere különböző. A női szervezet három „parkolóhelyen” tárolja az agresszív savakat. Az első hely a vér és a nyirok, második a placenta, harmadik a csípő, comb, és a felkar kötőszövete. Mindazon savak és mérgek, amelyeket a vér, a nyirok, a sejtfolyadék és a méhnyálkahártya nem képes már elraktározni, salak formájában lerakódnak a csípőn, combokon és a felkaron. Ezek a salakanyagok aránylag könnyen oldhatók és kiválaszthatók.  
 

 

Tartsd meg a fiatalos lendületedet!

Tudtad, hogy létezik étrend, amivel lassíthatod az öregedésedet?

Íme néhány tipp az „anti-aging” étrendhez:

Első fontos, hogy testünket lássuk el megfelelő mennyiségű és minőségű vízzel. Éhgyomorra  6 dl vízzel kezdjük a napot, ha beletesszük egy citrom levét, akkor a legjobb vesevédő reggeli italt adtuk magunknak.

3+1 tipp ami segíthet a megelőzésben is!

Szállj szembe a koronavírussal!Mit tehetsz azon kívül, hogy fertőtlenítesz és gyakrabban mosol kezet, stb.?
Folyamatosan erősítsd az Immunrendszeredet.

Hogyan teheted ezt meg? Akár magasabb dózisú C vitaminnal, vagy egyéb olyan készítménnyel, amit célzottan az Immunrendszer erősítésére hoztak létre.

Ezenkívül még érdemes odafigyelni az étrendünkre, mert már a szakemberek is bebizonyították, hogy teljesen összefügg az immunrendszerünkkel. Minél rövidebb az Immunrendszerünk reakcióideje, annál gyorsabb az ellenanyag termelés, ami a jelenlegi koronavírus egyetlen ellenszere.
 

Hogyan maradjunk fiatalok? Itt a megoldás!

Hogyan maradjunk fiatalok, vagy hogyan fiatalodjunk a 40. életévünk után?

Tegye fel a kezét az a 35 - 40 év feletti nő és férfi egyaránt, aki még nem játszott el a gondolattal, hogy milyen jó lenne visszamenni az időben pár évet, vagy megállítani kicsit az időt.

Még ha ezt nem is tudjuk megvalósítani, de már vannak rá különféle módszerek, melyekkel lassíthatjuk az öregedési folyamatot.
Visszaadhatjuk porcainknak a kopásmentességet, regenerálhatjuk hajunkat, körmünket és gördülékenyebbé tehetjük ízületeink működését.
 

Nehézfémek hatása szervezetünkre és egy tuti megoldás!

Elkerülhetetlen manapság az, hogy a környezetünk által olyan fémek kerüljenek a szervezetünkbe, mely hosszú távon komoly problémák és betegségek okozói lehetnek. 

Nehézfémeknek nevezzük többek között az ólmot, a higanyt, a vasat, a kadmiumot és az amalgámot is. Ezeket azért nevezzük nehézfémeknek, mert a fajsúlyuk négyszer nagyobb a vízénél.

Elkerülhetetlen manapság az, hogy a környezetünk által olyan fémek kerüljenek a szervezetünkbe, mely hosszú távon komoly problémák és betegségek okozói lehetnek. Nehézfémeknek nevezzük többek között az ólmot, a higanyt, a vasat, a kadmiumot és az amalgámot is. Ezeket azért nevezzük nehézfémeknek, mert a fajsúlyuk négyszer nagyobb a vízénél.

3+1 tipp az őszi fáradtság ellen

Ahogy hűl az idő és egyre hosszabbak az éjszakák, úgy leszünk mi is egyre fáradtabbak, nyomottabbak és érezzük azt, hogy ismét jó lenne egy kicsit megállni, pihenni és energizálódni.

Legyen szó fiatal, középkorú vagy korosabb szervezetről, bizony mindenkin nyomot hagy az ősz és az egyre kevesebb napfénynek köszönhetően teljesen átrendeződik mind a tápanyag igényünk, mind pedig az energia szükségleteink, raktáraink.

A fáradtság ellenszeréhez nem kell messzire mennünk, hiszen a mindennapi rutinunk, a táplálkozásunk, a vitaminbevitelünk és a fizikai aktivitásunk is befolyásolja ezt a fáradékony, kimerült állapotot.

Összeszedtünk nektek 3+1 olyan tippet, amivel fel tudod rázni magad az ősz beálltával is!

Így védekezz az influenzaszezonban!

Ahogy beköszönt az ősz, úgy lesz egyre jobban kitéve szervezetünk a hideg, csípős időjárásnak. Az influenza és a megfázás bár gyakorta kevert fogalom az emberek körében, érdemes lehet az adott állapot kezelése mellett a megelőzésre is gondolni.

Tudtad? A nátha tüneteit és magát a betegséget több száz különféle vírus okozhatja. Leggyakrabban a rhinovírus áll a nátha hátterében.

Összeszedtünk nektek olyan megoldásokat, amik segítenek felkészíteni a szervezetünket a zordabb időjárásra!
 

6+1 ok, hogy odafigyelj a napi C-vitamin beviteledre!

A C-vitamint Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas magyar orvos fedezte fel. A felfedezését követően merőben megváltozott az orvoslás, mivel a C-vitamin egy olyan eszenciális vitamin, amit az emberi szervezet nem tud előállítani. 

Bevitelét értend kiegészítőkkel, valamint zöldségekkel és gyümölcsökkel javasolt biztosítani ahhoz, hogy a számos előnyei közül valamennyit élveni tudjunk.

Összeszedtünk nektek 6+1 olyan előnyt, amit elolvasva te is a rendszeres C-vitamin pótlás mellett teszed le a voksodat!

Stressz okozta betegségek

A stressz korunk egyik legjellemzőbb betegségeket kiváltó állapota. 

Felnőtteknél a munka, családi/párkapcsolati problémák, megfelelési kényszer. Gyerekeknél a folyamatos változás, a tanulás és a növekvő elvárások és megfelelési kényszer. A tiniknél pedig a felnőtté válás rögös útja, az egyre nehezebb döntések meghozatala és a felelősségvállalás az, ami kiváltja a stresszt.

Ahogy látjuk, számtalan kiváltó oka lehet kortól, nemtől függetlenül, azonban nem csak fusztrációt, dekoncentráltságot, sikertelenséget okozhat, hanem betegségek százait idézheti elő.
Összeszedtünk neked 4+1olyan stressz okozta betegséget, melynél csak egy kicsi odafigyeléssel, öngondoskodással is eredményeket lehet elérni!

Hogyan kezeljük a stresszt?

A legtöbb embernek a stressz alapvető részét képezi az életének. Mindenkinek megvan az, ami ki tudja ezeket váltani, akár a munka, a kezdődő iskola, a vizsgaidőszak, a szülői elvárások vagy épp egy kapcsolatban való maradás terhe.

A stresszt kiváltó ok bármi lehet, azonban az, hogy hogyan kezeljük a minden napjainkban ezeket a helyzetekket, vagy éppen hogyan próbáljuk oldani a bennünk lévő feszültséget, az csakis rajtunk áll! 

Összeszedtünk nektek 5+1 olyan trükköt, ami segít feloldódni a mindennapi mókuskerékben is!

Top 5 ok a hajhullás hátterében + 1 megoldás

Neked is megkeseríti a napjaidat az intenzívebb hajhullás? Kíváncsi vagy, hogy mi az a TOP 5 dolog, ami állhat a háttérben és, hogy milyen szereket kell együtt alkalmaznod annak érdekében, hogy kevésbé hulljon a hajad, és több legyen az új egészséges hajszálad? Ha igen, akkor olvasd végig ezt a cikket.

A hajhullás, az egyik legkellemetlenebb bőrgyógyászati betegség, ami férfiak és nők széles körének nehezíti meg az életét. A hajhullás akár egy betegség meglétét is jelezheti, vagy más lelki dolgokkal függ össze. A hajhullás okának feltárása hosszú folyamat és sokszor eredménytelen. Most nézzük, mik lehetnek ezek az okok és nézzük  meg, mi lehet a megoldás.

Így segíthetsz a gyermekednek jobban koncentrálni az iskolában!

Tudtad? Több ország kormánya is az omega-3 zsírsav szedésének bevezetését fontolgatja, miután a legújabb kutatások igazolták, hogy segít a gyerekek megfelelő agyi fejlődésében. Az Omega-3 zsírsav szedése segít a gyerekek fejlődésében, javul a koncentráló képességük és a memóriájuk is.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy hogyan segít az Omega-3 zsírsav a gyermekedned jobb eredményeket elérni, valamint azt is megmutatjuk, hogy mi a legjobb módja annak, hogy a megfelelő mennyiségű Omega-3 zsírsavhoz hozzájusson.