7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Szuperétel a láthatáron: Kendermag és ami benne rejlik!

Az emberiséggel szinte egyidős kender mostanra átlépte a róla alkotott sztereotípiákat és méltón nevezheti magát az egyik legjobb, legösszetettebb és leghasznosabb növénynek.

A több mint 6.000 éves múlttal rendelkező növény Közép-Ázsiából származik és onnan terjedt el hazánkba is. A sokuldalúsága és összetettsége abban rejlik, hogy szinte minden részét fel lehet használni. A kínaiak i.e. 6500-ban készítettek belőle ruhaneműt, papírt, vitorlást és még kötelet is. 

Bár minden része hasznosítható ennek a növénynek, mégis az emberek számára legfontosabb és szinte legjobb táplálékul szolgáló része a magja. Ez a mag több formában is fogyasztható, ilyen például a kendermag olaj, a kendermag liszt, kenderrost vagy éppen kendermag fehérjepor.

A kendermag legfőbb jellemzői:

  1. Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavakat tartalmaz
  2. Rengeteg antioxidáns és aminosav van benne
  3. Kálcium, vas, magnézium, kálium forrás
  4. Természetes növényi fehérjeforrás
  5. Erősíti az immunrendszer
  6. Erősíti az idegrendszert
  7. Segít az ideális testsúly elérésében és megtartásában

Ha ez eddig nem győzött volna meg, összeszedtünk nektek 5+1 érvet, amiért szerinted is érdemes lesz a táplálkozásod szerves részévé tenni ezt a jótékony növényt!


1. Segíti az emésztést, azaz segít a fogyásban is!


Magas rosttartalmának köszönhetően a diétázók, egészséges életmód mellett döntők hűséges és jó barátja a kendermag. A rostok segítenek egyensúlyban tartani a vércukorszintet, ennek köszönhetően pedig megnövekedig az energiaszint is. 

Az egészséges zsírok a szervezetbe jutva segítenek a glükóz felszívódásában a véráramban, ezért egyre könnyebben veszed majd az akadályokat és kevésbé leszel fáradt már a kora délutáni órákban. Mindezek mellett pedig segít leküzdeni a farkaséhséget, az édesség utáni sóvárgást is.

2. Megelőző óvintekedés: kendermag fogyasztás


A kendermag számos antioxidánst, növényi szterolokat tartalmaz, így hasznos támogatója az emberi szervezetnek, valamint segít megelőzni valamint csökkenteni a rák kockázatát. A már rákban szenvedők esetén gyorsíthatja a gyógyulási folyamatot és jótékony hatásainak köszönhetően ki tudja egészíteni a szakszerű kezeléseket is.

Tipp: Tudtad, hogy az egyik legnépszerűbb kendermagot tartalmazó termékünk, a dr Karsai József sejtbiológus által összeállított természetes HerbaPharm növényi kivonat

3. Ragyogó, erős haj, szép körmök, makulátlan bőr


Legtöbb nőnek (és persze férfinak is) az egyik legproblémásabb szerve a bőre. Aki kicsit is problémásabb vagy éppen vegyes bőrtípussal rendelkezik most fellélegezhet, hiszen a kendermag olaj olyan a bőrnek és a szépségnek, mint a legdrágább kence, amit csak létrehoztak eddig, csak ezt a természet adja.

A kendermag olaj kitűnő alternatíva halolaj helyett a vegetáriánusoknak, hiszen 100%-ban növényi eredetű és magas az esszenciális zsírsav tartalma.

4. Gazdag fehérjeforrás


A kendermag a számos vitamin és ásványi anyag tartalma mellett magas fehérjetartalommal is rendelkezik, így több fehérjekészítményt is készítenek belőle. A kendermag fehérje a mag legbelsejéből készül. Kifejezetten ajánlott a fogyasztása sportolók, testépítők valamint azon emberek számára, akik a táplálkozásaik során nem rendelkeznek elegendő fehérjebevitellel.

5. Karbantartja az agyat


A zsírsavak nem csak különböző ételekben találhatóak meg, hanem az agyunkban is. Így a kendermag fogyasztás segít ezen zsírsavak pótlásában, szinten tartásában. Javítja a memóriát, segít a depresszió oldásában, segít megelőzni az Alzheimer-kórt és a Parkinson-kort.

Tudtad? Az egyik legjobb módja a kendermag fogyasztásának a 100%-ban hidegen préselt kendermag olaj, mivel így a növény szinte minden ásványi anyaga, vitaminja megmarad és hasznosítható lesz az emberi szervezet számára. 
 

+1 Az ekcéma ellenszere


Már-már tömegbetegségnek is nevezhetjük az ekcémát, azonban a számos kezelési módja közül talán a legjobb és leginkább kézenfekvő módja a kendermagolajjal való kezelés. A kendermag olaj csökkenti a bőr szárazságát, segít a sebek gyógyulásában valamint rendszeres hazsnálat mellett teljesen megszüntetheti a tüneteket.

Ez csak pár, a számos jótékony hatása közül, de szerintünk éppen elég ahhoz, hogy joggal legyen szuper élelmiszer, és a táplálkozásunk alapköve a kendermag!