ALMAROST 250 g
66 % élelmi rostot tartalmaz, pektin tartalma: 25,1%
Az élelmi rostok biológiai hatékonyságát a vízben való oldódásuk dönti el.
Lehetnek:
-vízben oldhatók, pl:pektinek
-vízben oldhatatlanok, pl: cellulóz
A pektin a legértékesebb élelmi rost, mert a vízoldhatósága miatt 100%-ban fermentálódik.
Az
almarost nemcsak az alma
húsát, héját, hanem az alma
magházat és az
almamagot is tartalmazza.
Magas a pektin tartalma, ami jól oldódó élelmi rostot tartalmaz. A pektin a vastagbélben 100%-ban fermentálódik, kiváló táplálékot nyújtva a hámsejteknek, bélbaktériumoknak, segíti a bélcsatornához kötődő immunrendszert.
Az almamag jelentős mennyiségű B-17 vitamint, és kvercetint is tartalmaz, utóbbi természetes gyulladás gátló hatásáról ismert.
Fogyasztását az alábbi esetekben érdemes megfontolni:
- amennyiben szeretne egészségesen táplálkozni és fontosnak tartja a megelőzést (pl: vastagbél polipok és daganatok, hatékony májműködés,elhízás)
- ha egészségesen táplálkozik, de főleg a fermentálható rost bevitelt szeretné növelni
- székrekedésben szenvedőknek, cukorbetegeknek,
- amennyiben rostszegényen táplálkozik (manapság legtöbben),
- túlsúly, elhízás esetén (segít a fogyókúra során, mert teltségérzetet ad),
- ha magas a koleszterinszintje,
- ha csökkenteni szeretné az érbetegségek rizikóját.
Nem ipari termelésből, hanem házi kertekből és többféle almafajta válógatásából származó almarost.
Adagolás: napi 2-3 púpozott evőkanál, 20-30-gramm
Fontos a bőséges folyadék bevitel!