7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0
Márkák
HerbaClass
HerbaPharm
Az össes márka megjelenítése
 

HerbaPharm, HerbaClass termékek

A HerbaPharm és HerbaClass készítmények használata és jótékony hatásai

Evés előtt, vagy után érdemes a kivonatokat bevenni? 

A növényi kivonatok felszívódását nagyban segíti alkohol tartalmuk, mielőtt a gyomorba kerülve a gyomorsav károsítaná a hatóanyagokat. A jobb felszívódás miatt hatékonyabb étkezés előtt meginni a kivonatot hűvös folyadékban elkeverve. A szervezet lúgosítását segítve jótékony, ha kiegészítésképp minden nap egy fél citrom levét is megisszuk akár ehhez a mixtúrához hozzáadva.

Ugrás a videóhoz

Mi a különbség a 30 és 40-e termékek között? 

A 30-as és 40 -es krémek és kivonatok hatóanyag összetétele ugyanaz. A 40-es termékek hozzávetőlegesen 50%-al nagyobb koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat, ezért a hatás ennek megfelelően erősebb. A 40-es kivonat alkohol tartalma 40-45%, a 30-as kivonaté 30-35% közötti.   

Ugrás fel a HerbaPharm és HerbaClass termékekhez

A krémeket naponta hányszor kell felvinni a bőrre? Akár mindennapos folyamatos használatra is jók? 

A krémeket célzottan, helyi alkalmazásra, problémakezelés céljából naponta egy 1-3 alkalommal javasoljuk használni, túladagolni tulajdonképpen nem lehet, a termék nem gyógyszer. Jó hatással rendelkezik többek között gyulladás miatti fájdalmas testrészek kezelésére, pattanások, helyi bőrgyulladások, zúzott, vágott ütött bőrsérülés (nem nyílt seb), napégett bőr ápolására, rossz vérkeringésű területek állapotának javítására, pikkelysömörre. Hatóanyagai teljes mértékben természetes eredetűek, melyek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, sejt regeneráló hatással bírnak. Nem testápoló készítményekről van szó, alkohol tartalmuk miatt a teljes testfelületet napi rendszerességgel ne kenjük a krémekkel! A regeneráló, fiatalító hatás miatt dúsíthatjuk a szokásosan használt testápolónkat, vagy akár arckrémünket a „30”-as krémmel.
 

A Növényi kivonatok napi adagja függ-e a testtömegtől, és van-e pontosabb adagolásra ajánlás?

Igen, testsúlytól és probléma típustól is függ az, mennyi az ajánlott napi mennyiség a kivonatokból. Kisebb testsúlyú fogyasztóknál inkább a 10-20ml, nagyobb testsúly esetén (90kg felett) a 20-30ml bevitele javasolt. A HerbaPharm termékek étrend-kiegészítők és nem gyógyszerek! Emiatt nem tehetünk ajánlást napi dózisra vonatkozóan célzottan, megnevezve egészségügyi problémákat. A megfigyelt rendkívül jó élettani hatások miatt, szeretnénk elérni egyes kivonatok esetén a hagyományos növényi gyógyszerré való minősítését.   Ebben a kategóriában lehet csak pontosan megadni az ajánlott napi mennyiséget.

Mikor ajánlott a bemasszírozás, és mikor a dunsztkötés?

A krém bemasszírozását napközbeni kezelésre ajánljuk. A dunszt alkalmazását pedig, ha este nagyobb mennyiségben akarjuk a problémás területre juttatni a krémet. Ekkor vastagabban krémezve a területet folpack-al körbe tekerhetjük, hogy még több krém felszívódhasson.

Ugrás fel a HerbaPharm és HerbaClass termékekhez

Sokízületi gyulladásra alkalmazhatók a készítmények?

A tudományos kutatások és a felhasználói tapasztalatok alapján ízületi gyulladásra javasoljuk használni mind a tinktúrák valamelyikét, mind a 40-es növényi krémet a bennük található kedvező élettani hatású molekulák miatt. Például a flavonoidok, kannabinoidok és  lignánok, melyek jelentős gyulladás gátló, fájdalom csillapító, és sejt regeneráló hatásokkal rendelkeznek.
 

Mi a szerepe az alkoholnak? Eltarthatóságát, hatásosságát befolyásolja a termékeknek?

Az etil-alkohol a szabadalmi bejelentéssel védett kivonási eljárás egyik fő oldószere, az alkoholos frakció tartalmazza a hatóanyagok jelentős részét. Az alkohol egyben a hatóanyagok tartósító szere is, mivel a tárolás során, kizárja a hatóanyagok lebomlásának, oxidációjának lehetőségét. A tinktúrák hatóanyagainak hatékonyságát az alkohol megnöveli, mivel azok felszívódása gyorsabb megtörténik az emberi szervezetben, csökkentve annak kockázatát, hogy a gyomorsav károsítja őket.

Pikkelysömörre használhatók a készítmények? Mennyit kell várni a hatására?

A kutatók ígéretesnek tartják a rostkender hatóanyagaink alkalmazását a pikkelysömör kezelésében az immunrendszer szabályozásán és a gyulladáscsökkentő hatásokon keresztül. Kivonataink, és krémeink legnagyobb százalékban kendermag kivonatot tartalmaznak. Számos fogyasztói visszajelzés alapján a külső-belső terápia együttes alkalmazását látjuk leghatékonyabbnak, hiszen az esetek mintegy felében a bőrtünet mellett belső gyulladás is áll a betegség hátterében. Javasoljuk tehát valamely növényi kivonatunk (30-as vagy 40-es folyadék) fogyasztását, és a 40-es krém külsőleges használatát (napi 2-3 alkalommal). A krém jól felszívódó, általában az irritációt is mérsékli. Érdemes jó vastagon bekenni az érintett területet, majd óvatosan bemasszírozni a bőrbe. A páciensek zöme 1-2 héten belül már érzékel pozitív változást (plakk elvékonyodása), de a regenerálódási folyamat (részleges, vagy teljes) hosszú időt vesz igénybe (4-6 hónap). A folyadék fogyasztását 3-4 hónapig, a krémet a tünetek fennállásáig javasoljuk használni.

Ugrás fel a HerbaPharm és HerbaClass termékekhez

Seprűvénára érdemes-e használni valamelyik készítményt?

A természetes növényi kivonatok valamelyikének,  és a 40-es krém együttes használata ajánlott a következő okok miatt: A hazai és nemzetközi kutatások szerint, az alapanyagként felhasznált magokból előállított kivonatok (természetes növényi krém és természetes növényi kivonat-folyadék) hatóanyagai (flavonoidok, lignánok, cannobinoidok, A és E vitamin, szilimarin család, antioxidánsok stb) gyulladás csökkentő, fájdalomcsillapító, véralvadást csökkentő, érelmeszesedést csökkentő, sejt regeneráló, ér fal erősítő, és vérnyomás csökkentő hatásúak. A felsorolt hatások egymást erősítik, ezért a folyadék és krém alkalmazható a seprűvénák kezelésére. Napi 2-3x javasoljuk használni a „40”-es természetes növényi krémet, és napi szinten a kivonatok valamelyikének fogyasztását.

Ekcémás bőrre használhatók a krémek?

Az ekcémának számos típusa és kiváltó oka van. Egyes típusok esetében hatásosnak bizonyult növényi krém „30” termékünk használata, más esetekben viszont irritációt, maró érzést váltott ki, vélhetőleg alkohol tartalma miatt. Nem jelenthetjük ki tehát, hogy minden ekcémás tünettel rendelkező használóra pozitív hatással van a készítmény. Érzékenység esetén érdemes kipróbálni a kendermag olaj használatát.
Ugrás a videóhoz

A Növényi kivonatok 30-35, ill 40-45% -os alkohol tartalommal bírnak. Mikor ülhetünk autóba elfogyasztásuk után? Nem okoz problémát az alkohol?

Ekkora alkohol tartalom, kúraszerűen fogyasztva a tinktúrákat – amennyiben nincs alkohol érzékenység, és gyógyszer összeférhetetlenség – nem okozhat problémát. Az alkohol a hatóanyagok mielőbbi véráramba kerülését szolgálja, és a kivonó anyag szerepét is betölti. Terveink közt szerepel olyan termékek előállításai is, melyek alkohol tartama jóval alacsonyabb a mostaniaknál.
A HerbaPharm Természetes Növényi Kivonatok fogyasztása csak akkor javasolt, ha előreláthatóan minimum két óráig nem vezet autót. Az alkoholkalkulator.hu oldalon mindenki kiszámíthatja testsúlyának megfelelően az elbomlási időt. Eszerint egy 50kg-os ember esetében 30ml 40% alkohol tartalmú termék fogyasztása esetén kb 2 óra alatt bomlik le a szervezetben az összes alkohol. Nyilván ennél nagyon testsúly esetén ez rövidebb idő alatt következik be. Ezért, az autót vezetők számára leginkább az esti órákban javasolt a fogyasztásuk. Természetesen a leírtak csak akkor érvényesek, ha a javasolt 10-30 ml mennyiség mellett nem fogyaszt semmi más alkoholt tartalmazó terméket.

A Természeten növényi krém használható visszeres lábra is? Elegendő a krém, vagy érdemes a kivonatokat, vagy őrleményt is fogyasztani?

A hazai és nemzetközi kutatások szerint, az alapanyagként felhasznált magokból kivont hatóanyagok (flavonoidok, lignán, cannobinoidok, A és E vitamin, szilimarin, antioxidánsok stb.) jelentős gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, véralvadást csökkentő, sejt regeneráló, érfal erősítő, vérnyomás csökkentő és érelmeszesedés elleni hatással rendelkeznek. A HerbaPharm növényi krémek alkalmazása esetén ezek a hatások egymást erősítve jelentkeznek, ezért hatékonyan alkalmazható a visszér kialakulásának megelőzésére, a visszér káros hatásainak csökkentésére és a visszerek regenerálódására. Visszeres panaszok esetén napi 2-3x javasoljuk használni a 40-es természetes növényi krémet, és egyidejűleg javasoljuk a valamely kivonat fogyasztását is, hogy a szervezet külső-belső támogatást kapjon. Az őrlemény nincs a visszeres problémára hatással.

Csípő, vagy térd porckopás esetén segítséget nyújtanak a termékek? Ajánlatos esetleg kombinálni őket?

A 30-as vagy 40-es kivonat és az őrlemény kombinált használata ajánlott a következő okok miatt:  A kivonatban szereplő növények termése mind rendelkezik gyulladáscsökkentő, és/vagy fájdalomcsillapító hatással, a kendermag pedig látványos regenerációt tud előidézni.
Az őrlemény - marha csontból, és kötőszövetből kivont zselatin (hidrolizált kollagén) tartalma miatt - segíti a csontok és porcok kálcium tartalmának pótlását, a porcok regenerálását. Kúraszerűen 2-3 hónapig javasolt a termékek fogyasztása, mely éven belül még egyszer megismételhető. Amennyiben fájdalmasak az említett testtájak, úgy krém használata is mindenképpen előnyös.

Ugrás fel a HerbaPharm és HerbaClass termékekhez