Termékleírás
Bio Kendermag fehérje por 250g
A GMO mentes, kendermagból kivont 100% bio fehérje ideális választás nem csak vegetáriánus és vegán étrendet követők számára.
Miért szeretik olyan sokan?
- magas a fehérje tartalma (50%)
- könnyen emészthető
- mind a 8 esszenciális aminosav megtalálható benne, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani
- magas a növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalma
- jelentős mennyiségben tartalmaz: A, B1, B2, B3, B6, C és E vitamint, valamint az ásványi anyagokat
- nagyon gyorsan felszívódik
- káliumban gazdag, ezáltal segíthet egyensúlyban tartani az emberi szervezet víz-, és elektrolit háztartását.
- nem tartalmaz koleszterint, és telített zsírokat
- elsőrendű energiaforrás
Mikor és kinek ajánlott?
- húsmentes étrendet követőknek
- sportolóknak edzés után
- betegség utáni regenerálódás, feltöltődés esetén
- prevenció, megelőzés céljából, hogy elkerüljük a koleszterin lerakódásokat, csökkentsük a gyulladásokat…stb
A kender fogyasztása az emberiség történelmében hosszú időre nyúlik vissza. Közép-ázsiai eredetű növény, de ma a világon szinte mindenhol termesztik, mert jól alkalmazkodott a különböző éghajlati viszonyokhoz.
A fehérjét a kendermag sajtolása és őrlése folyamán vonják ki, illetve a hidegen sajtolt olajok készítése során visszamaradt lepényt őrlik meg.
A fehérjeporok népszerű étrend-kiegészítők, különösen sportolók és testépítők körében, de azok is szívesen fogyasztják, akik természetes módon szeretnék növelni az izomtömegüket. A könnyen emészthető kendermag fehérje az egyik legnépszerűbb növényi eredetű fehérje, és a legújabb szereplő a szuperélelmiszerek piacán.
Felhasználási javaslat:
napi 2-4 teáskanál kendermagfehérje por gyümölcslevekhez, turmixokba, vagy sütésnél a liszt egy részét kiváltva
|