Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének megőrzésében. A halolajban található Omega-3 (és a benne lévő EPA és DHA) hozzájárul a
szív megfelelő működéséhez, a DHA hozzájárul a
normál agyműködés és normál látás fenntartásához.
Az omega-3 zsírsavak:
hatékonyan
tisztítják az ereket,
képesek
csökkenteni a koleszterinszintet,
jótékonyan hatnak a
véralvadási folyamatokra.
erősíthetik az
immunrendszert,
javíthatják a kedélyállapotot,
csökkentik a keringési megbetegedések kialakulásának kockázatát.
A legjobb omega-3-forrás a halolaj, de növényi olajokban is előfordul. Nagy mennyiségben tartalmazza a lenmagolaj, a kendermagolaj, a ligetszépe olaj, ezenkívül diófélékben és a szójában találhatunk tekintélyes mennyiségű omega-3 zsírsavakat. Az omega-3 zsírsavak két fő komponense az EPA és a DHA. Leginkább ezek mennyiségét kell szem előtt tartani, ha halolaj-készítmények között válogatunk. Ha naponta legalább 250mg EPA-t és DHA-t viszünk be, elérhetünk kedvező hatásokat.
Hatóanyagok 1 Omega-3 gélkapszulában:
Halolaj: 1200mg
ebből