7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

4+1 tipp a visszérbetegség kezelése és megelőzése

Meglepő tény, de visszér problémák a lakosság 20-30 százalékának életét keseríti meg. Az viszont már nem is olyan meglepő, hogy a nőket jobban sújtják a panaszok.

Közeledik a nyár! Itt a szoknya és rövidnadrág szezon, amikor is nem csak a fájdalommal kell megküzdeni, de még a zavaró pillantásokkal is.

Ebben a cikkben lévő tanácsokkal segítünk megelőzni és kezelni a kellemetlen tüneteket.

Visszér betegség okai

A visszerek megjelenése nagy mértékben függ az örökölt hajlamtól. Így ha a családban vannak visszérrel küzdő családtagok, igyekezzünk megelőzni a visszerek kialakulását.

A visszerek kialakulását az örökölt hajlam mellett nagyban elősegíti a túl sok ülés, vagy a túl sok állás. A nők esetében pedig sokaknál a terhesség alatt, illetve a szülést követően jelenhetnek meg a visszerek.

Tehát ha a családban már van visszérbeteg, vagy ha túl sokat ülünk, vagy állunk akkor mindenképpen oda kell figyelni a megelőzésre, vagy a kezelésre.

Viszérbetegség kezelése és megelőzése 5 lépésben

1. Ülő- és állómunka

A legfontosabb az, hogy rendszeresen 20-30 percenként mozgassuk meg a végtagjainkat, lélegezzünk nagyokat, hogy a vér jobban tudjon áramolni a testünkben.

2. Szabaduljunk meg a plusz kilóktól

Ha küzdesz pár plusz kilóval és gondolkoztál már azon, hogy meg kellene tőle szabadulni, akkor itt az idő! Megfelelő táplálkozás és az aktívabb életmód segítheti a súlycsökkenést, amely pedig segíti megelőzni a visszér kialakulását.

3. Megfelelő táplálkozás

A visszér problémák sokszor azért jelentkeznek, mert rosszul étkezünk és nem visszük be szervezetünkbe, nap mint nap azokat a tápanyagokat, amik szükségesek lennének az erek jó állapotának megőrzéséhez.

4. Gyógynövények

A megfelelő étrend segít az erek jó állapotának megőrzésében, de sokszor a táplálkozás sem elég. Ezért érdemes különböző gyógynövényes táplálékkiegészítőket fogyasztani.

Elég volt a visszérből! Megnézem a HerbaPharm termékeket.

4+1. HerbaPharm Növényi kivonat

A HerbaPharm természetes növényi kivonatok (30 vagy 40%-os alkohol tartalommal) , melyeket sokan csak Karsai féle cseppként emlegetnek, Dr. Karsai József mérnökről elnevezve, aki Battonyáról származik. Tehát egy igazi Magyar termékről van szó, ami tele van olyan anyagokkal, amik segítik az érrendszer működését. Mik ezek az anyagok?

  • KENDER

A kender igen hatásos fájdalomcsillapító, javítja az immunrendszer működését, a vérkeringést, anyagcsere folyamatokat.

  • MÁRIATÖVIS

A máriatövist 2000 éve használják az emberek. A növény legismertebb a természetes májvédő és méregtelenítő tulajdonságáról. Antioxidánsként növeli az immunitást, semlegesíti a szabad gyököket, melyek felelősek többek közt a rák kialakulásáért is.

  • LENMAG

Talán az első, és egyik legfontosabb az esszenciális zsírsav tartalmának fontossága. Közülük az Omega-3 tartalmának szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében. Agyműködést serkentő és koleszterinszint csökkentő hatása miatt ér- és szívbetegségben szenvedőknek ajánlott a fogyasztása.

  • KÖMÉNYMAG

A köménymag nagyszerű gyulladáscsökkentő, emésztésjavító, görcsoldó. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, rezet, kalciumot, káliumot, mangánt, szelént, cinket, magnéziumot, valamint A-, C-, E- és B-vitaminokat is.

  • CITROM

Mivel nagy mennyiségű bioflavonidot tartalmaz, így a rákos betegségek megelőzésében is nagyon szerepet játszik. Ezen kívül erősíti az érfalakat és vértisztító hatással is rendelkezik.
 

Irány a HerbaPharm termékek.