7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Te is szenvedtél már a napégéstől?

 - Mivel kezelted a bőröd ha már bekövetkezett a “baj” és leégtél a napon?
 - Milyen praktikákat használsz, hogy elkerüld az égést?

Ebben a cikkben adunk pár egyszerű, de hasznos tanácsot a Nap okozta égés elkerülésére és arra is, ha az elkerülés mégsem volt sikeres és megperzseltek a nyári napsugarak.

A megelőzés  érdekében javasoljuk, hogy a nagyon meleg napokon délelőtt 11 óra és délután 15 óra között, csak árnyékban tartózkodj és fogyassz több vizet mint amennyit egy átlagos napon szoktál.
 

Kincs a pirosbogyós gyümölcsökben. Mi az a rezveratrol?

Napjainkban az egészséges életmód, a sportolás előtérbe került, azonban még így is a magyarok több mint fele szenved valamilyen betegségben, legyen az akár szívprobléma, akár érelmeszesedés vagy éppen cukorbetegség. 

Mint minden problémára, ezekre is különböző gyógyszereket javasolnak a háziorvosok, azonban ahhoz, hogy az ilyen jellegű betegségeket kezeljük és megelőzzük, nem kell messzebbre menni, csak egy gyümölcsösig.

Szuperétel a láthatáron: Kendermag és ami benne rejlik!

Az emberiséggel szinte egyidős kender mostanra átlépte a róla alkotott sztereotípiákat és méltón nevezheti magát az egyik legjobb, legösszetettebb és leghasznosabb növénynek.

A több mint 6.000 éves múlttal rendelkező növény Közép-Ázsiából származik és onnan terjedt el hazánkba is. A sokuldalúsága és összetettsége abban rejlik, hogy szinte minden részét fel lehet használni. A kínaiak i.e. 6500-ban készítettek belőle ruhaneműt, papírt, vitorlást és még kötelet is. 

Bár minden része hasznosítható ennek a növénynek, mégis az emberek számára legfontosabb és szinte legjobb táplálékul szolgáló része a magja. Ez a mag több formában is fogyasztható, ilyen például a kendermag olaj, a kendermag liszt, kenderrost vagy éppen kendermag fehérjepor.

Így pótold hatékonyan a magnéziumot

Bár első hangzásra a magnéziumhiány nem tűnik egy súlyos dolognak, de sajnos nagyon is az. Hiánya számos betegség alapja, mint például a diabétesz, szívbetegség vagy épp az alvászavar. A magnéziumhiány tüneteiről előző cikkünkben olvashatsz bővebben!

Napjainkra a magnézium és minden vitamin pótlására már kitaláltak egy-egy szuper vitamin készítményt, ami segít pótolni a veszteséget. Általános tévhitként él azonban az, hogy a vitaminkészítmények és egyéb kapszulák 100%-ban képesek fedezni a vitamin és ásványi anyag szükségleteinket. 

Lehet, hogy magnéziumhiányos vagy? 6+1 egyértelmű jelet a magnéziumhiányra!

A magnézium olyan az emberi szervezet számára, mint a levegő. Nélküle nem vagyunk egészek,  fáradtak vagyunk, lelassul az anyagcserénk. Lényegében joggal nevezhetjük nélkülözhetetlen nyomelemnek az életünkben.

A fontossága egyértelmű, de vajon tudjuk-e, ha éppen hiányt szenvedünk belőle? 
Összeszedtünk 6+1 egyértelmű jelet a magnéziumhiányra!

Viszket, ég? Ne vakard! - Ez 3 dolog ami segít az ekcémás bőrön, nyáron!

Itt van a nyár, végre sokkal több időt tölthetünk a szabadban és élvezhetjük az életet. Ezért nagyon fontos, hogy nyáron, amikor bőrfelületed nagy része szabadon van, ne érezd magad kellemetlenül a vöröses, hámló és idegesítően viszkető foltok miatt. Ne engedd meg az ekcémának, hogy megkeserítse a nyaradat.

Tudjuk, hogy az ekcéma nyáron gyakrabban fellángol, viszont a megfelelő bőrápolással, egy kis odafigyeléssel, megelőzhetőek és enyhíthetőek a panaszok. Most mutatunk neked 3+1 tippet, amivel megelőzheted a betegség fellángolását, vagy enyhítheted a tüneteket.

A fáradékonyság 3+1 lehetséges oka és megoldása

Sokszor érzed úgy, hogy nincs erőd semmihez, sokszor vagy indokolatlanul álmos és nem tudod mi lehet ennek az oka? Nyugi az esetek nagy részében könnyen ki lehet jönni ebből az állapotból. Most meg is mutatjuk, hogy hogyan. 

Miért vagyunk fáradtak? 

Gondoltad volna, hogy az állandó fáradtságérzet, az egyik leginkább elterjedt probléma? Az álltalános fáradtságérzet a fiataloktól kezdve az idősekig mindenkit érint. Még az egészséges kiegyensúlyozott életet élőket is. 

Úgyhogy nézzük hogyan tudod legyőzni azt a 3+1 okot, ami álltalában a fáradtságok okozza.

A visszér problémák csak az időseket érintik!

A minap egy fiatal 25 év körüli hölgy jött be hozzánk a Pécsi Irgalmasok utcai boltunkba. A szokásos termékeket kiválasztotta és már épp fizetni készült, amikor azt mondta, hogy javasoljak neki valamilyen terméket, mert mostanában sokat fáj a lába és estére fel szokott dagadni a bokája is. 

Kérdeztem tőle, hogy a szülei, nagyszülei küzdenek e visszérbetegséggel. Azt mondta, hogy édesanyukája sokat szenvedett tőle, dehát neki biztosan nem ez a baja, mert a visszér, csak az időseket érinti.

4+1 tipp a visszérbetegség kezelése és megelőzése

Meglepő tény, de visszér problémák a lakosság 20-30 százalékának életét keseríti meg. Az viszont már nem is olyan meglepő, hogy a nőket jobban sújtják a panaszok.

Közeledik a nyár! Itt a szoknya és rövidnadrág szezon, amikor is nem csak a fájdalommal kell megküzdeni, de még a zavaró pillantásokkal is.

Ebben a cikkben lévő tanácsokkal segítünk megelőzni és kezelni a kellemetlen tüneteket.

Medvehagyma (Allium ursinum)

MedvehagymaA medvehagyma gyógyhatása

Medvehagyma
Kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért. Természetes Antibiotikum.

Léteznek medvehagyma kivonatok, cseppek, kenőcsök. Ezek a termékek egyre inkább nem csak a március-áprilisi "medvehagyma szezonban" népszerűek, hanem egész évben is.

Citromfű

Citromfű

A citromfű (Melissa officinalis), az árvacsalánfélék (Lamiaceae) családjába tartozó, kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, évelő növény. A Közel-Keletrőlszármazik, a mediterrán éghajlatot kedveli. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható. Népies neve: orvosi citromfű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, igaz nádrafű, macskaméz, mézelke.

Tovább: Citromfű

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav a test kötőszöveteiben természetesen termelődő vízmegtartó molekula (képes megtartani akár súlyának ezerszeresét is vízben), melyet a szervezet azért állít elő, hogy kipárnázza a kötőszöveteket és az ízületeket.

Reflux kezelése

A szegycsont mögötti mellkas tájékán jelentkező “gyomorégés” ismerős tünet lehet azoknak, akik a reflux nevű jelenséget már megtapasztalták magukon. A fájdalmat gyakran kíséri böfögés, émelygés és a száj vagy a torok savas íze. Hogyan kezeljük?
<< 1 2