7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

A halhatatlanok gyógynövénye!

Miért fogyasszunk Ganoderma gombát?

Ganoderma, Reishi, Pecsétviasz gomba, Ling Zhi ezeket a neveket ugyanarra a gomba fajtára használják egymástól eltérő területeken. Az ázsiai országokban Kínában, Japánban évszázadok óta ismert ez a gyógygomba fajta. A kínai történelemben császárok és udvartartásuk számára volt elérhető, az akkor még vadonban termő reishi és a „halhatatlanok gyógynövénye” elnevezést kapta. Manapság a reishit termesztik és széles körben elérhető.
A pecsétviasz gomba néhány évtizede a kutatások középpontjába került. Tudományosan is megállapították, hogy számos pozitív hatása van az emberek és az állatok egészségére.

A Reishi adaptogén növény.

Mit jelent ez?

Az adaptogén gyógynövények elősegítik a test alkalmazkodását a stresszhez, támogatják a normál anyagcserét és visszaállítják az egyensúlyt (nyugtatnak, vagy energetizálnak, amire szükség van). Növelik a test ellenálló képességét, a fizikai, érzelmi stressz hatásokkal szemben és elősegítik a normál élettani működést.
Az adaptogén gyógynövények a szervezetünk folyamatos változásaihoz alkalmazkodva, ott és akkor segítenek, ahol szükség van rájuk.  Kiegyensúlyozzák a belső elválasztású mirigyeket, lelassítják, ami túlműködik, felgyorsítják, ami renyhe, a normálisan működő szerveket nem befolyásolják. Testünket ellenállóvá teszik a stressz hatásokkal szemben.
Többet szeretnél tudni az adaptogénekről?


https://bioboltpecs.hu/blog/azok-a-kulonleges-adaptogen-gyogynovenyek-/
 
A Reishi gomba gyógyító ereje nem kifejezetten egy konkrét betegség gyógyításában teljesedik ki, hanem abban, hogy az immunrendszer támogatásával normalizálja a szervezet általános működését, és ezzel nagyban segíti a betegek állapotának javítását.
 

Népi megfigyelések és tapasztalatok alapján a ganoderma gomba legfontosabb élettani hatásai az alábbiak lehetnek:

- Támogatja szervezet védekező képességét, felerősíti az öngyógyító folyamatokat.
- Erősíti az idegrendszert. Használhatjuk szorongás, álmatlanság, ingerlékenység, kedvetlenség, rossz álmok és hanyatló memória esetén.
- Természetes gyulladás csökkentő. Hasznos lehet asztmában szenvedőknek és allergiás esetekben különösen szénanátha esetén, illetve egyéb gyulladásos helyzetekben.
- Májvédő és vírus ellenes hatású.
- Javítja a szív-és érrendszer működését. Csökkenti a koleszterin szintet és gátolja a vérlemezkék összetorlódását, segít megelőzni az érelmeszesedést. Növeli a vér oxigén szállító kapacitását.
- Adaptogén hatásának köszönhetően támogatja a mellékvese funkciókat, enyhíti a stresszt.
- Csökkenti a fáradtságot, javítja fizikai erőnlétet. Betegség utáni lábadozásnál vagy krónikus fáradtságnál egyaránt hatásos lehet.
- Kiemelkedő a méregtelenítő hatása. Tavaszi tisztító kúrák vagy nehézfém kivezetés esetén is gondoljunk rá. Szerves germániumot tartalmaz, melynek különleges hatása, hogy a sejtek élettartalmát növeli.
- Öregedésgátló hatás. Egy antioxidáns bomba, képes megkötni a szabadgyököket, így védi a sejteket a káros hatásokkal szemben.

 
https://bioboltpecs.hu/organiqa-bio-superfood/organiqa-ganoderma-reishi-por-125-g::12434/

A Reishi gomba íze keserű, ezért por formában kávéhoz téve nagyon jól fogyasztható, nem változtat a kedvenc kávénk ízén.
Javaslatom: tégy egy teáskanálnyi ganoderma gombaport a forró kávédhoz és ízesítsd kedved szerint. Nagyobb hatóanyagot tudsz így bevinni, mintha az előre elkészített ganodermás kávét választanád.
 
Biztonsági kérdések:
Gomba allergia esetén kerülni kell a fogyasztását. Vérhígító gyógyszer szedése mellett óvatosan kell alkalmazni.