7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Így pótold hatékonyan a magnéziumot

Bár első hangzásra a magnéziumhiány nem tűnik egy súlyos dolognak, de sajnos nagyon is az. Hiánya számos betegség alapja, mint például a diabétesz, szívbetegség vagy épp az alvászavar. A magnéziumhiány tüneteiről előző cikkünkben olvashatsz bővebben!

Napjainkra a magnézium és minden vitamin pótlására már kitaláltak egy-egy szuper vitamin készítményt, ami segít pótolni a veszteséget. Általános tévhitként él azonban az, hogy a vitaminkészítmények és egyéb kapszulák 100%-ban képesek fedezni a vitamin és ásványi anyag szükségleteinket. 

Ebből kiindulva jogosan merülhet fel a kérdés, ha ezek a termékek részben segítenek csak, akkor mit érdemes használni, hogy ár/érték arányban is megérje az embernek?!

Étrendkiegészítő tabletták

Számos beviteli módja közül a legismertebb a kapszulás, étrendkiegészítők, melyek szájon át történő bevételével fejti ki hatását.

Tudtad? Ahhoz, hogy egy felnőtt ember napi magnéziumszükségletét fedezni tudja, egy átlagos magnéziumkészítményből körülbelül 28 darabot kell bevennie, mivel az ember magnéziumszükséglete 320 - 420 mg között van.

A legtöbb magnéziumkészítmény nem önmagában magnéziumot tartalmaz csak, hanem egy másik vitamint, ásványt is, mely a felszvódásban, felhasználásban segít.

Azonban a szájon át történő bevitel következtében, mire a magnézium ténylegesen a vérkeringésbe kerül, át kell mennie a gyomorsavakon és emésztőenzimeken, amik megint csak csökkentik a hatékonyságukat.

Táplálkozás

Másik manapság igen népszerű formája a természetes, táplálkozáson át történő magnézium és vitaminpótlás. Az egyre elterjedtebb “divat egészség” hatására bár több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk, valahogy mégsem “csattanunk ki” az egészségtől. Ez azért van, mert az ily módon bevitt vitamin és ásványi anyag töredéke a tényleges szüségletünknek.

Tudtad? Egy adag spenót körülbelül 1 gramm magnéziumot tartalmaz, azonban ennek körülbelül tizedét tudja kivonni a szervezetünk és ezek után hasznosítani.

Ettől függetlenül a táplálkozásunkkal bevitt tápanyagok, ásványok és vitaminok nagyban hozzájárulnak a mindennapi egészségünkhöz, azonban érdemes azzal is számolni, hogy egy adott napra vonatkozó vitaminigény töredéke kerül csak bevitelre ezáltal.

Krémen keresztül

Az egyik kegjobb felszívódást mutató “beviteli” mód a bőrön át, krém vagy olajkészítményekkel történő magnéziumbevitel. 

Az emberi bőr a legnagyobb élő, lélegző szervünk, ami nem mellesleg a méregtelenítésért is felel. A bőr egyik fő tulajdonsága, hogy tudja szabályozni a különböző ásványok, vitaminok bejutását a szervezetbe. 

A bőrön át sokkal több magnézium tud felszívódni, mint bármely más étrendkiegészítő esetében, melyet szájon át kell bevenni. 

A bőrre kenve azonnal felszívódik és kifejti a hatását, így az izületi gyulladások és fájdalmak közvetlen segtséget kapnak.

A masszírozással felgyorsíthatjuk a felszívódást, valamint az intenzívebb masszázs hatására a végtagokban fellépő izomgörcsök pár perc alatt enyhülnek. 

Tudtad? Rendszeres használat mellett az éjjeli izomgörcsök, rángások valamint a reggeli izomfájdalmak teljesen elmúlnak!

A magnéziumhiány megszüntetésének egyik legjobb módja a bőrön át felszívódó Ősi magnézium készítmények, melyek nem csak kényeztetnek, de a mindennapi nehézségeinket is segítenek megszüntetni, hiszen a bőrön keresztüli, transzdermális fekszívódás azonnal a problémás szövetbe jutva enyhít panaszainkon. 

Használata nagyon egyszerű, akár egy rétegben, vagy masszírozva a problémás területre kell kenni. Kiváló sportsérülésekből eredő fájdalmak, izületi fájdalmak, fejfájás, álmatlanság, hátfájdalom kezelésére.

Még több információért látogass el a termék oldalára!