7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Így védekezz az influenzaszezonban!

Ahogy beköszönt az ősz, úgy lesz egyre jobban kitéve szervezetünk a hideg, csípős időjárásnak. Az influenza és a megfázás bár gyakorta kevert fogalom az emberek körében, érdemes lehet az adott állapot kezelése mellett a megelőzésre is gondolni.

Tudtad? A nátha tüneteit és magát a betegséget több száz különféle vírus okozhatja. Leggyakrabban a rhinovírus áll a nátha hátterében.

Összeszedtünk nektek olyan megoldásokat, amik segítenek felkészíteni a szervezetünket a zordabb időjárásra!
 


Méz, méz, méz!

Ha már jön a hideg, esik az eső, a legjobb és egyik legmelengetőbb velejárója ennek az időjárásnak, a tea. Ha pedig hűvös időről van szó, mi más illene jobban a teánkhoz és a reggeleinkhez, mint a méz.

Tudtad? A méz több mint 70 féle gyógyhatással bír!

A méz az ősidők óta az orvoslás alapját képezi. Amellett, hogy cinket, foszfort, mangánt, kalciumot, vasat és magnéziumot is tartalmaz, még B1, B2, B3, B5, B6 és C-vitamint is tartalmaz.

Amire érdemes odafigyelni, hogy minél sötétebb egy méz, annál több ásványi anyagot, vasat, rezet és mangánt tartalmaz, így az őszi/téli időszakban kifejezetten ajánlott a sötétebb színű mézeket keresni a termelők polcain.

Tipp: A méz bár remek kiegészítője a teánknak, nem szabad a teával együtt főzni, mert elveszti jótékony hatását!

A méz amellett, hogy tele van ásványi anyaggal és vitaminnal, vérnyomáscsökkentő, stresszoldó, energizáló hatással is rendelkezik, így nem csoda, hogy a természetes orvoslás egyik alapja lett.

Zöldséges húslevesre

Meglepő egyszerűségében rejlik az ereje a zöldséges húslevesnek! Amellett, hogy a hideg idő miatti áthűlést pár perc alatt orvosolja, tele van olyan tápanyagokkal, melyek a szervezet optimális működését segítik elő. Amellett, hogy a folyadékpótlásban, megfelelő sóbevitelben segít, könnyen emészthető, nem terheli meg a gyomrot és megoldást nyújthat az étvágytalanságra is!

Tipp: Gyerekeknél kihívás lehet a főtt zöldségek fogyasztása, így érdemes zöldségekből készült krémlevest készíteni, melyet egyszerű kenyérkockával vagy répachipsel fel lehet dobni.

Gyümölcsök

Bármennyire megszokott és sablonos a gyümölcsfogyasztás említése, egyszerűen muszáj beismernünk, az immunrendszerünk akár napi 1-2 gyümölcs elfogyasztásával is erősíthető.

Az ősz beköszöntével lehetőségünk adódik arra, hogy a legtöbb gyümölcsöt még frissen, hazai termelőktől meg tudjuk venni a piacon, így a minőségi és természetes vitaminforrásunk egy pár hétre biztosítva van!

Legyen szó akár gyümölcssalátáról, gyümölcslevesről vagy a gyerekek nagy kedvencéről, a gyümölcsrizsről, nem lehet melléfogni vitaminpótlás terén ebben az időszakban.

Táplálék kiegészítők

Az ősz és a tél kiemelt időszaknak számít vitaminfogyasztás és immunrendszer terhelés szempontjából. Amellett, hogy próbáljuk a szervezetünket támogatni, próbálunk egészségesen, zöldség és gyümölcs gazdagon táplálkozni, még nem biztos, hogy az immunrendszerünk erősödni fog.

A fejlődés következtében sajnos a gyümölcsök és zöldségek vesztettek vitamin- és ásványi anyag tartalmukból, így valóban igaz lehet nagyanyáink mondása “bezzeg az én időmben”. 

Ez ellen nem tudunk mit tenni, de azzal, hogy továbbra is kiemelten figyelünk ezen vitaminok és ásványi anyagok bevitelére a gyümölcsökön és zöldségeken keresztül, érdemes táplálékkiegészítővel is hozzájárulni egészségünkhöz.

Ez az időszak legjobban C-vitaminnal, magnéziummal és kalciummal támogatható. 

A C-vitamin vízben oldódó vitamin, így akár diéta mellett sem okoz problémát a szervezetben való felszívódása. Ha már kezded érezni a megfázást, akkor se keseredj el, hiszen a folyamatos C-vitamin bevitel csökkenti a gyógyulási időt! Felnőtteknél 8%-kal, gyerekeknél pedig akár 14%-kal rövidülhet ez az időszak!

Tudtad? Egy felnőtt ember számára az ajánlott C-vitamin bevitel 80 milligramm, de ezt befolyásolja az adott ember egészségügyi állapota is.

Számunkra fontos, hogy a táplálkozáson túl vitaminokkal és vitamin készítményekkel is támogassuk az immunrendszerünket! Így webshopunkban is elérhető különböző C-vitamin készítmények! Nézz körül!

Ha még többet szeretnél tudni a C-vitaminról, akkor kattints ide, és olvasd el korábbi cikkünket!