7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Kincs a pirosbogyós gyümölcsökben. Mi az a rezveratrol?

Napjainkban az egészséges életmód, a sportolás előtérbe került, azonban még így is a magyarok több mint fele szenved valamilyen betegségben, legyen az akár szívprobléma, akár érelmeszesedés vagy éppen cukorbetegség. 

Mint minden problémára, ezekre is különböző gyógyszereket javasolnak a háziorvosok, azonban ahhoz, hogy az ilyen jellegű betegségeket kezeljük és megelőzzük, nem kell messzebbre menni, csak egy gyümölcsösig.

Bár nehéz megfelelő mennyiségben természetes úton orvosolni, megelőzni ezeket a betegségeket, mégis érdemes a különböző vitaminkészítményeken, étrendkiegészítőkön túl egy kis természet adta gyümölccsel is felturbózni az ásványi anyag- és vitamin raktárainkat.

Tippek:
Rezveratrol Komplex készítményünkkel teljesebbé tudod tenni a napi tápanyag- és vitamin beviteledet. Részletekért kattints ide.
Immun7 Flavonoid extraktum https://bioboltpecs.hu/antioxidansok/immun7-flavin-7gold-200ml::12041/


Mik azok a flavonoidok?

Növényi antioxidáns vegyületek, melyeket a növény saját maga védelme érdekében termel.A bogyós gyümölcsök rendkívül gazdagon tartalmaznak flavonoidokat.

Milyen egészségügyi előnyökkel járhat a fogyasztásuk?
- megkötik a szabadgyököket
- gyulladás csökkentő hatást fejtenek ki
- erősítik az immunrendszert
- szív-és érrendszer védő hatásuk van
- kedvezően hatnak a fogyókúrákra is.

 

Magyarország lakosságának nyomó többsége szenved valamilyen érrendszeri, magas vérnyomásbeli betegségben vagy épp szívelégtelenségben. Ebből adódóan (nem nagy meglepetésként) jöttek a különbnél különb módszerek a tünetek megelőzésére, kezelésére.

Mi is az a resveratrol?

Az egyik természetes módja ezeknek a betegségeknek az orvoslására a resveratrol, ami a vörös szőlő, kék szőlő héjában, valamint az áfonyában, mogyoróban található meg nagyobb mennyiségben.

A resveratrol egy polifenol, mely magas antioxidáns hatásának köszönhetően megköti a szerezetben lévő szabad gyököket, így meggátolhatja a vérrögök kialakulását, lassíthatja az öregedést, valamint csökkentheti az infarktus veszélyét.

Számos kutatás bebizonyította, hogy ezen bogyós gyümölcsökből kinyert rezveratrol segít karban tartani az ereket a magas antioxidáns hatásának köszönhetően, így az érrendszeri betegségek valamint a szívelégtelenségek is elkerülhetőek rendszeres fogyasztásával.

Tucatnyi jótékony hatása mellett talán az egyik legkimagaslóbb eredményt produkáló tulajdonsága az, hogy segít a vércukorszintet szabályozni. A Pécsi Egyetem Nephrológiai Központjának kutatói egy kísérlettel megállapították, hogy azok a cukorbeteg páciensek, akik külön rezveratrolt tartalmazó ételeket és készítményeket kaptak, látványas javulást produkáltak. 

Ez azért van, mert az inzulin rezisztencia folyamatában fontos szerepet játszó oxidatív stresszt meg tudja szakítani az antioxidáns, ezzel csökkentve az inzulin rezisztenciát.

Tipp: Reggeli és esti rutint érdemes kiegészíteni a Rezervatrol Komplex készítménnyel, ami akár vízzel elkeverve vagy lekvárba, mézbe, gyümölcslébe téve könnyedén fogyasztható. A terméket itt találod: https://bioboltpecs.hu/sziv-es-errendszer/rezveratrol-komplex-gyumolcshej-es-magorlemeny::12177/​

Kinek ajánljuk a resveratrolt?

Érdemes kiemelt figyelmet fordítani a rezveratrol fogyasztásra az alábbi betegségek kezelése illetve megelőzése érdekében:

  1. Szívelégtelenség
  2. Magas vérnyomás
  3. Viszér, viszértágulat, seprűvénák
  4. Cukorbetegség

Tipp: A fokozott rezveratrol fogyasztás és az ezáltal megemelkedett antioxidáns bevitel segít felvenni a harcot az elhízás ellen.

A rezveratrol a felhalmozódott zsírszövetből “zsírégető” zsírszövetet készít, melynek az a feladata, hogy hőtermeléssel energiát használjon fel. Valamint a rezveratrolt tartalmazó bogyós gyömülcsök fogyasztása csökkenti az éhség érzetet, így akár a késő délutáni órákban segít kordában tartani vagy épp megelőzni a farkas éhséget.

Összegzés

Összességében nézve a magas antioxidáns bevitelnek köszönhetően a teljes szervezet felfrissül, energikusabbá válik, hiszen segít a megfelelő vérnyomást elérni, ezáltal a vérben lévő oxigén is gyorsabban és egyenletesebben jut el mindenhová a testünkben. 

Természetesen ezzel az egészséges életmód és a mozgás nem kiváltható, azonban a hosszútávú eredmény elérése érdekében érdemes lépésről lépésre haladni, így segítve szervezetünket az egészséges életmód útján.

Ha tetszett ez a cikk akkor olvasd el egy korábbi bejegyzésünket is, ami a magnéziumbevitelről, vagy éppen az esetleges hiányáról szól. Kattints ide!