7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0
Márkák
HerbaClass
HerbaPharm
Az össes márka megjelenítése
HerbaClass Astragalus növényi kivonat 300ml - HerbaClass
HerbaClass Astragalus növényi kivonat 300ml - HerbaClass HerbaClass Astragalus növényi kivonat 300ml - HerbaClass

HerbaClass Astragalus növényi kivonat 300ml

Cikkszám: Gyártó / Márka: HerbaClass Állapot: Új Anyag: Méret: XXS Saját méret:
Szín:
Ár: 16 800 Ft Áraink bruttó árak 336 hűség forintot ér

Termékleírás

Astragalus gyökér (csüdfű) magas hatóanyag-tartalmú alkoholos kivonata, alkoholtartalom 40-45 tömeg%. Ez a termék Battonyán készül, speciális kivonási eljárással.

Astragalus membranaceus, magyar nevén baktövis vagy kínai csüdfű fő alkotóelemei a flavonoidok, szaponinok és poliszacharidok. A növény gyökere igazolhatóan támogatja a fizikai és szellemi állóképesség fenntartását és helyreállítását, immunrendszerünk működését. Elősegíti a hajszálerek egészségének fenntartását, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatást fejt ki.

HerbaClass Astragalus kivonat összetevői

Astragalus membranaceus gyökér és citrom alkoholos-glicerines kivonata, valamint narancs kivonat.

20ml kivonat Astragaloside tartalma: 70mg

Javasolt napi adag

10-20 ml, étkezés előtt, 1-2 dl hűvös folyadékban elkeverve. Ajánljuk a napi adag 2 részletben történő bevitelét. Célszerű a termék kúraszerű alkalmazása (2-3 hó).

Figyelmeztetések

  • A termék alkoholt tartalmaz. Gyermek elől gondosan elzárva tartandó! A termék fogyasztása tilos gyermekeknek.
  • Nem javasolt várandósság és szoptatás idején, valamint az összetevők iránti túlérzékenység esetén.
  • Nem javasolt autoimmun betegségben szenvedők számára.
  • Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Fogyasztás előtt felrázandó!

Figyelem:  Az étrend-kiegészítők használata nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Tárolása: Hűvös, fénytől védett helyen.

Mennyisége: 300 ml

Gyártja: HerbaPharm Europe Kft. Battonya, Puskin u. 85.

OGYÉI: 22647/2019

VTSZ: 2106902090


Az Astragalus, más néven  csüdfű vagy baktövis gyökerét a tradicionális kínai orvoslás nagyon régóta használja.

Az eddig elvégzett kisérletek azt mutatják, hogy az astragalus gyulladásgátló és antivirális hatással rendelkezik. Fő alkotó elemei: a flavonoidok, szaponinok és poliszacharidok. Az Astragalus membranaceus igazolhatóan támogatja a fizikai és szellemi állóképesség fenntartását, helyreállítását.

Milyen esetekben lehet jótékony az astragalus fogyasztása?

  • Az immunrendszer gyengesége
  • Vérnyomás csökkentése
  • Szívbetegségek megelőzése (vérhígító hatással rendelkezik, emiatt vérhígító gyógyszerekkel együtt nem ajánlott fogyasztani)
  • Enyhítheti a kemoterápia mellékhatását (hányinger), valamint az erőnléti állapotot jelentősen javítja
  • Krónikus fáradtság esetén rendkívül jótékony
  • Támogatja a hajszálerek egészségét, gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatású

Az astragalus gyökérben több száz különböző hatóanyag található, ezek egyike a TA65, ami képes a telomeráz enzim aktiválására.

A hagyományos kínai orvoslás gyakorlatában az Astragalus gyökeret nem csak betegségek széles skálájának kezelésére, hanem az öregedési folyamat lassítása érdekében is alkalmazták már több, mint 1000 évvel ezelőtt is. Napjainkban is rengeteg kutatás középpontjában áll ennek vizsgálata.

Mik azok a telomeráz enzimek?

A szervezet sejtjeinek reprodukálásakor, a sejtosztódás során az örökítőanyag (DNS) újra és újra „lemásolódik”. A másolás során egészséges szervezetben is előfordulnak hibák, ezek kijavítását különböző enzimek végzik. A DNS szála osztódás során rövidül, de ennek korrekciójára is létezik mechanizmus az emberi szervezetben. A helyreállítás csak akkor lehetséges, ha a telomeráz enzimek megfeleően műkődnek a szervezetünkben. A DNS megrövidülése ellen hatnak az úgynevezett telomeráz enzimek, amelyek visszaállítják a DNS eredeti hosszát.  A tudomány mai állása az, hogy az öregedés molekuláris biológiai alapjait a DNS-nek a sejtosztódás során történő rövidülése jelenti.

A telomeráz enzim működéséhez elengedhetetlen feltétel az antioxidáns hatású anyagok jelenléte. Megfelelő antioxidánsszint esetén a telomerázok jól működve kijavítják a DNS-molekulákat és a keletkező új sejtek szinte teljesen olyanok lesznek, mint az előzőek. Így a sejtek, szövetek, szervek és az egész szervezet sokkal kevésbé öregszik. A telomeráz így tulajdonképpen meggátolja az öregedést. Aktivitását számos tényező, így a megfelelő (antioxidánsokban gazdag) étkezés, a rendszeres testmozgás és a stressz hatások csökkentése is segíteni tudja.

A telomeráz enzim azokban a sejtekben működik aktívan, amelyek folyamatosan osztódnak, így például az őssejtekben, és a bélnyálkahártya sejtjeiben.

A kromoszómák „végeinek”, azaz a telomereknek a rövidülését körülbelül 50 éve figyelték meg, s már akkor feltételezték, hogy lézetik egy olyan mechanizmus, amely ezt megakadályozza. A rövidülést kijavító telomeráz enzimeket mintegy 10 évvel később azonosították, először csak egysejtűekben. A felfedezés jelentőségét mutatja, hogy az ebben részt vevő tudósok 2009-ben orvosi Nobel-díjat kaptak.

A telomeráz enzimek az emberi szervezetben képződnek. Arra nincs lehetőség, hogy a táplálékunkkal elfogyasztva növeljük saját sejtjeink telomeráz tartalmát, ugyanis ez a fehérjetermészetű enzim a bélrendszerben lebomlik, nem szívódik fel. A telomerázműködést támogató növények hatása abban rejlik, hogy egy sajátos mechanizmus folytán a szervezet sejtjeinek saját telomeráz termelését fokozzák.

A gyógynövények közül az astragalus növény  telomeráz aktiváló hatását kutatások igazolták.