Almapektin inulinnal 500ml
Finom, jóízű!
A sűrítmény kétféle természetes prebiotikumot tartalmaz:
- Almapektin - természetes vízben oldódó fermentálható rost.
- Inulin - rezisztens szénhidrát, a szimbionta anaerob vastagbél baktériumflóra tápláléka.
Az almapektin szirup előállítása almarostból történik.
Az inulin a csicsókából származik, annak a legértékesebb része.
A csicsókáról:
A csicsóka a napraforgók családjába tartozó évelő növény, szép, sárga virágai a kertet díszítik. Gumóról szaporítható, mivel a virágai nem hoznak magokat.
A csicsókának a rosttartalma 5-6-szor nagyobb, mint a burgonyáé, ezért fogyókúrázóknak is hatásos lehet. A csicsókagumó 15-20 százalék inulint tartalmaz, mely támogatja a lép, a máj és a hasnyálmirigy munkáját oly módon, hogy megfelelő szintre tudja hozni a vérben a cukrot. Magas rosttartalma miatt az emésztést segíti. A csicsóka tartalmaz még: káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, sziliciumot, béta-karotin-, B1;B2-vitamin, niacint- és C-vitamint.
A burgonyához hasonlóan párolhatjuk, süthetjük, vagy főzhetjük.
Nyersen készített csicsóka saláta:
Az apróra reszelt csicsókára citromot facsarunk, egy kis sót, borsot és petrezselymet teszünk rá, kevés hidegen sajtolt olajjal meglocsoljuk. Hűtőbe tesszük egy órára.
Energiaértéke tíz dekánként 335 kJ, azaz 80 kcal.
Európai Bizottság (EU) 2015/2314 rendelete alapján
A pektinre vonatkozó állítás szerint napi 10 g pektin étkezés részeként való elfogyasztásával az egészségre kedvező hatást gyakorol. A pektin hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, kedvező a hatása a mikrobiomra. Napi 12 g inulin bevitel hozzájárul a széklet gyakoriságának növelése révén a normál bélműködéshez.
Fogyasztása:
- A kedvező hatások napi 100 ml elfogyasztása esetén érhetőek el.
- Bő folyadékkal kell fogyasztani!
- A termék fogyasztása mellett se feledkezzen meg a változatos és kiegyensúlyozott étrendről, az egészséges életmód fontosságáról.
- Sokféleképpen lehet fogyasztani, önmagában, ízlés szerint keverhető ételekbe, pl. főzelékekbe, italokba pl. növényi tejekbe.
Alapanyagok származási helye:
- Az almapektin alapanyaga Ukrajna-Kárpátalja, Felső-Tisza-vidékéről származik.
- A nagy tisztaságú, cukormentes inulin előállítása csicsókából történik.
Táplálkozási értékek a termék 100 grammjában
Tápérték jelölés 100 g-ban
Szárazanyag 20 g
Energia 107 kJ / 25 kcal
zsír 0.2 g
-ebből telített 0 g
szénhidrát 9.6 g
-ebből inulin 9.1 g
Fehérje 0.2 g
Élelmi rost 9.4 g
-Ebből pektin 9.4 g
Só 0 g