7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

3+1 tipp az őszi fáradtság ellen

Ahogy hűl az idő és egyre hosszabbak az éjszakák, úgy leszünk mi is egyre fáradtabbak, nyomottabbak és érezzük azt, hogy ismét jó lenne egy kicsit megállni, pihenni és energizálódni.

Legyen szó fiatal, középkorú vagy korosabb szervezetről, bizony mindenkin nyomot hagy az ősz és az egyre kevesebb napfénynek köszönhetően teljesen átrendeződik mind a tápanyag igényünk, mind pedig az energia szükségleteink, raktáraink.

A fáradtság ellenszeréhez nem kell messzire mennünk, hiszen a mindennapi rutinunk, a táplálkozásunk, a vitaminbevitelünk és a fizikai aktivitásunk is befolyásolja ezt a fáradékony, kimerült állapotot.

Összeszedtünk nektek 3+1 olyan tippet, amivel fel tudod rázni magad az ősz beálltával is!

1. Csak magadra figyelj!

Itt az ideje kicsit önzőnek lenni! Szánj magadra időt és találd meg azt a mozgásformát, ami kikapcsol, megnyugtat és mégis energizál. 

Kifejezetten hasznos mozgásforma a jógázás, hiszen amellett, hogy fiatalít, feszesen tartja a testet, mély izmokat mozgat át, még a koncentrálásban, a memorizálásban és a problémamegoldó készségben is fejleszt!

Tipp: A bikram jóga egy közel 40 fokos teremben végzett jóga. Ezen típusú mozgásforma a jóga alapvető jótékony hatásai mellett még méregtelenít is!

A jóga megszeretése nem mindenkinek megy olyan könnyen, így aki az aktívabb tevékenységek felé hajlik, az mindenképpen próbálja ki a kangoo-t. Ez a típusú mozgásforma egy csoportos óra keretein belül segít megkoreorógrafáltan levezetni a feszültséget. A jó hangulat és a zsírégetés garantált!

Ha még többet olvasnál a már már népbetegségről, azaz a stresszről, akkor kattints ide a korábbi cikkünkért!

2. Tartsd meg a lendületet

A nyár pörgős programjai és a rengeteg tennivaló után az ősz maga a kézifékkel megérkező otthon lét és sorozatozás.

Ahhoz, hogy a napok ugyan olyan lendületben teljenek, neked is nyitottabbnak kell lenned a programok felé. Tudjuk, hogy az otthon melege, egy finom meleg tea vagy éppen forró csoki és egy film a világ egyik legjobb kombinációja, de a hosszabb esték és a borongós idő akarva akaratlanul is rányomja a hangulatunkra a bélyeget, és zárkózottá tesz.

Tipp: Heti 1 program a természetben segít felrázni a mindennapok szürkeségét. Ideje új rutint kialakítani!

3. Edd meg az energiát!

Az életünk és életmódunk egyik szerves és legfontosabb alapja a táplálkozás. Az egészséges életmódot követők energiaszintje bizonyítottan magasabb, mint a péksüteményeken, gyorsételeken élőké.

Azon túlmenően, hogy a minőségi tápanyagbevitel a fent említett két különböző táplálkozástípusnál teljes mértékben eltér, még a saját egészségünket és energiaszintünket is befolyásoljuk vele.

Mondanunk sem kell, az egészséges életmód és a megfelelő tápanyag bevitel üzemelteti a testünket, így ha minőségi, jó alapanyagokkal látjuk el, fokozatosan nő az energiaszintünk is.

Tipp: Az ősz beálltával egyre inkább szűkül a választék a boltokban vagy épp a piacok standjain, így egyre inkább a szezonális gyümölcsök, zöldségek fogyasztása kerül előtérbe. Érdemes minél több bio környezetben, vegyszer mentesen nevelkedett gyümölcsöt és zöldséget beszerezni a hazai termelőktől!

+1: Célzott támogatás

A helyes táplálkozás bár alapja mindennek, mégis elengedhetetlen szervezetünk számára a plusz támogatás, amivel ténylegesen el tudjuk majd érni a célunkat.

A vitaminok, ásványi anyagok bevitele és az egészségünk megőrzése mindenkénél első helyen áll a ranglistán, ám sok esetben nem tudjuk kihez vagy éppen milyen termékhez forduljunk.

A fent leírtak mellett nekünk a Herbafulvo essencia segít a borongós napokon.

A Herbafulvo essencia egy humán étrend kiegészítő ital, mely kizárólag természetes alapanyagokból készül. Segít a fáradtság és a fáradékonyság kordában tartásával, jó hatással van a vérkeringésre és segíti az emésztést is.

Tudtad? A Herbafulvo egyik csodás összetevője a fulvosav, mely segít helyreállítani a keringési zavarokat valamint a tumor- és kórokozók elleni védelemben is segít.

Kattints és olvass bővebben a Herbafulvo essenciáról!

Összességében nézve a fáradékonyság és a kedvtelenség gyorsan legyőzhetőek a fokozott odafigyeléssel és a tudatos és célzott támogatással! Ha tetszett a cikkünk olvasd el a korábbi bejegyzésünket is itt!