7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Herbatint hajfesték GYIK

Herbatint hajfestékGyakran ismételt kérdések, tippek:

A Herbatint befedi az ősz hajszálaimat?

A Herbatint hajfestékek befedik az ősz hajszálakat. Azonban, ha az ősz hajszálak mértéke nagyobb, mint 30%, és a kiválasztott szín Hamvas

Hamvas (C), Arany (D), Réz (R), Réz-arany (DR), Mahagóni (M) vagy Divatszín (FF – Flash Fashion), a számban hozzá passzoló Natúr (N) árnyalattal ajánlott keverni, az alábbiak szerint:

 
 
őszülés mértéke kiválasztott szín
(zöld flakon)
  natúr szín
(zöld flakon)
  színelőhívó
(fehér flakon)
<30% 40 ml + 20 ml + 60 ml
30-60% 30 ml + 30 ml + 60 ml
>60% 20 ml + 40 ml + 60 ml
 
 
A fenti mennyiségeket rövid haj esetén érdemes megfelezni és csak ezt bekeverni. A flakonban maradó mennyiség pedig felhasználható a következő hajfestésnél.

Pl. ha a haja nagymértékben (>60%) őszül, és a kiválasztott szín az 4R világos réz gesztenye, akkor javasoljuk, hogy 40 ml 4N festéket (zöld flakon), keverjen össze 20 ml 4R festékkel (zöld flakon), és ehhez adja hozzá a 60 ml színelőhívót (fehér flakon). Fontos, hogy a festék (zöld flakon) és a színelőhívó (fehér flakon) keverési aránya mindig 1:1 legyen!

Természetesen a fenti példában említett 4R színt lehet keverni akár 5N-nel vagy 6N-nel is, hogy világosabb színt eredményezzen, vagy 3N, 2N árnyalatokkal, hogy sötétebb legyen a végeredmény.

Keverhetők-e a Herbatint színek egymással?

A Herbatint festékek 36 árnyalata egymással keverhető. Mixeljen több színt, hogy megalkossa egyedi, személyre szabott hajszínét.
Ne feledje! A festék (zöld flakon) és a színelőhívó (fehér flakon) mindig azonos arányban legyen kikeverve!
A színelőhívó mind a 36 árnyalathoz azonos összetételű, így ebből elegendő csak az egyik flakont kibontani.

Milyen gyakran kell festeni a hajam Herbatint hajfestékkel?

Ha Herbatint hajfestéket használ, csak akkor kell hajat festenie, mikor már látszik a lenövés. Ez általában 4-5 hét szokott lenni.
Ha ennél hamarabb szeretne újra hajat festeni, akkor is célszerű 2-3 hetet várni.

Irány a Herbatint hajfestékek


Herbatint hajfesték Érzékenységi bőrpróba:

A HERBATINT festékek ammóniamentesek (az ammónia károsítja a hajszálakat), nem tartalmaz parabént a tartósításhoz és recorcint a színezéshez. Az alkohol és a parfüm (fragrance) hiánya megakadályozza a haj kiszáradását. Nem tartalmaznak nikkelt és az előhívóban minimális mennyiségű, mindössze 3%-os hidrogén-peroxid van, ami az EU jogszabályokban meghatározott 6%-os határértéknél jóval alacsonyabb (EC NO 1223/2009).
A Herbatint hajfestékeket sikeresen tesztelték érzékeny fejbőrön. Azonban mindig javasolt a bőrpróba elvégzése 48 órával a hajfestést megelőzően.
A bőrpróbához kövesse az alábbi egyszerű útmutatót:
  • Szappannal tisztítsa meg a kiválasztott bőrfelületet (javasoljuk a könyökhajlat belső részét vagy a fül mögötti területet), öblítse le és gyengéden törölje szárazra.
  • Műanyag vagy üveg tálkában keverjen össze egy kis mennyiséget egyenlő arányban a Herbatint festékből (zöld flakon) és a színelőhívóból (fehér flakon). A flakonokat a saját kupakjukkal zárja le!
  • A keverékből néhány cseppen helyezzen a kiválasztott és megtisztított bőrfelületre, hagyja megszáradni, majd fedje le egy sebtapasszal.
  • Hagyja fent 48 órán keresztül, öblítés nélkül.
48 óra eltelte után mossa le a tesztelt bőrfelületet.
Ha nem tapasztalt allergiás reakciót, nyugodtan használhatja a Herbatint hajfestéket.
Azonban ha a tesztelt területen irritációt, intenzív viszketést, bőrégést tapasztal, azonnal mossa le alaposan a bőrt hideg vízzel. Ha a probléma tartósan fennáll, forduljon orvoshoz!

Irány a Herbatint hajfestékek