7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Tartsd meg a fiatalos lendületedet!

Tudtad, hogy létezik étrend, amivel lassíthatod az öregedésedet?

Íme néhány tipp az „anti-aging” étrendhez:

Első fontos, hogy testünket lássuk el megfelelő mennyiségű és minőségű vízzel. Éhgyomorra  6 dl vízzel kezdjük a napot, ha beletesszük egy citrom levét, akkor a legjobb vesevédő reggeli italt adtuk magunknak.

Bőségesen fogyasszunk antioxidánsokat, sejtjeink védelme érdekében. Készítsünk smoothikat, csak néhány perc. Íme a kedvencem: egy alma, egy szelet sütőtök, egy marék csíra, pici koriander( jó nehézfém kivezető) és víz. Összeturmixolom és már kész is.

Megfelelő zsírbevitelre is érdemes odafigyelni(transz-zsírsavak kerülése),jó minőségű (extra szűz) növényi olajok fogyasztása.

Kerüljük a színezékeket, ízfokozókat és szénhidrátok közül is a kis és közepes glikémiás indexű élelmiszereket részesítsük előnyben.

Hogyan kerülhetjük el az adalékanyagokat, vegyszereket?

Csíráztassunk, hiszen az egy „élő” élelmiszer. Természetes ásványi anyag-, vitamin-, fehérje és enzim forrás. Azonnali energiaforrás ami vegyszermentes, kalóriaszegény (nem hizlal) és még a szervezetünket is salaktalanítjuk. Életerőt hordozó táplálék. Süssünk kenyeret magunknak, nevelgessünk konyhakertünkben fűszereket.

Fontos kerülni az állati eredetű fehérjéket és felváltani növényivel (teljes kiőrlésű gabonák, magvak, hüvelyesek). Heti 2-3 alkalommal hagyjuk ki a húst az étrendünkből, inkább a kevésbé toxikus halat vagy vegetáriánus ételekkel fiatalítsuk magunkat. A sejtek öregedését lassíthatjuk ha az alábbi ételeket előnyben részesítjük.

Kollagén termelődését segítő ételek:

-       Fontos a bőséges C-vitamin fogyasztása, forrásai: legtöbb gyümölcs, paprika, citrusfélék, csipkebogyó, homoktövis

Bővebben is érdekel? Kattints ide <<

-       Magas kén tartalmú élelmiszerek:brokkoli, uborka,hagyma, retek,

Naponta fogyaszd az alábbiakat is:

Q10 forrásai: lazac, makréla, szardínia

https://bioboltpecs.hu/gal-termekek/gal-q10-lazacolaj-250ml::11918/

E-vitamin forrásai: kelbimbó, spenót, búzacsíra, búzakorpa, brokkoli, növényi olajok, tojás

https://bioboltpecs.hu/gal-termekek/gal-e-vitamin-komplex-90adag::11908/

Szelén forrásai: hagyma, paradicsom, barnarizs, zab, tonhal

https://bioboltpecs.hu/wtn-termekek/wtn-szelen-komplex-60db::12333/

Omega3 forrásai: lazac, tonhal, makréla, pisztráng

https://bioboltpecs.hu/gal-termekek/gal-omega-3-eco-60db::11913/

A gyógynövények közül az astragalus növény telomeráz enzim aktiváló hatását kutatások igazolták. Ami röviden annyit jelent, hogy a DNS megrövidülése ellen hatnak a telomeráz enzimek, amelyek visszaállítják a DNS eredeti hosszát.  A tudomány mai állása az, hogy az öregedés molekuláris biológiai alapjait a DNS-nek a sejtosztódás során történő rövidülése jelenti.

Mik azok a telomeráz enzimek?

Bővebben itt olvashatsz róla!

 

A stressz, dohányzás, túlzott napozás, mozgás szegény életvitel nagyban gyorsíthatja az öregedési folyamatokat. Akár pár percnyi relaxáció, meditáció naponta segíthet könnyebben kezelni a mindennapokban rád zúduló problémák kezelését.