7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Viszket, ég? Ne vakard! - Ez 3 dolog ami segít az ekcémás bőrön, nyáron!

Itt van a nyár, végre sokkal több időt tölthetünk a szabadban és élvezhetjük az életet. Ezért nagyon fontos, hogy nyáron, amikor bőrfelületed nagy része szabadon van, ne érezd magad kellemetlenül a vöröses, hámló és idegesítően viszkető foltok miatt. Ne engedd meg az ekcémának, hogy megkeserítse a nyaradat.

Tudjuk, hogy az ekcéma nyáron gyakrabban fellángol, viszont a megfelelő bőrápolással, egy kis odafigyeléssel, megelőzhetőek és enyhíthetőek a panaszok. Most mutatunk neked 3+1 tippet, amivel megelőzheted a betegség fellángolását, vagy enyhítheted a tüneteket.



1. Vigyázz a napon tartózkodással

Nyáron mindenki szeret sokat a természetben lenni. Erdőkben kirándulni, vízparton pihenni, vagy csak a városban sétálni. Ezekkel nincs is semmi baj, egy átlagos ember számára. Azonban, ha ekcémás vagy nagyon oda kell figyelned a bőröd védelmére. Hiszen a beteg bőrfelületnek a mostanában extrém magas UV-sugárzás veszélyes lehet. Ha sokat fogsz napon tartózkodni, akkor mindig használj megfelelő fényvédő naptejet!

Mire figyelj naptej választásakor?

  • ne tartalmazzon színezékeket
  • ne tartalmazzon illatanyagokat
  • ne tartalmazzon allergizáló hatású egyéb összetevőket

 

2. Csak okosan a túl sok fürdéssel

Nyáron, amikor tartósan 30 fok körül van a hőmérséklet bizony jól esik reggel, délután és este egy-egy gyors zuhanyzás. Nem is beszélve az órákon át tartó stradolásról. Azonban, ha ekcémás vagy, akkor a sok fürdőzés nem csak kellemesen lehűti a tested, de súlyosbítja az ekcémás tüneteket.

Ha ilyen gyakran fürdesz, mindenféleképpen figyelj oda a bőröd hidratálására és a szappanok közül kizárólag a 100%-ban természetes alapoanyogokból készülteket válaszd, mert ezek nem szárítják ki a bőröd.
 

3. Hidratálás kivül és belül

A bőr hidratáltsága érdekében nem csak külsőleg krémek segítségével tudsz tenni, hanem a megfelelő mennyiségü folyadékbevitellel is. Nyáron érdemes a szokásosnál is több vizet fogyasztani. 

Mennyi vizet kellene innod pontosan? Ha például egy 80 kilós férfi vagy akkor 3,7 liter vizet, ha egy 60 kilós nő vagy, akkor pedig 2,9 liter vizet kell meginnod minden nap. Számold ki te is! Szorozd meg a súlyodat 0,05-el, így megkapod, hogy körülbelül ennyi vizet kellene innod.
 

4. Öblítsd ki a ruháid megfelelően

Betartottad az elözö három ajánlásunkat, de még mindig nem javúltak a tünetek? Lehetséges, hogy a ruháiddal van probléma. Nyáron egy nap álltalában több ruhát is elhasználunk, így többet mosunk, viszont ezért álltalában túl sok ruhát gyömöszölünk a mosógépbe. Így az nem tudja megfelelően kieöblíteni a ruhákat és a mósópor, öblitő bennemaradhat a textiliák szálai között. Ami képes allergiás rekcikóat kiváltani és ezért rosszabbodnak a tünetek. 

Tehát moss gyakrabban kevesebb mennyiséget, hogy a mosógép jó munkát tudjon végezni. De ha ez sem segít, akkor itt van még egy extra tipp, amivel legőzheted az ekcémát. 


TIPP: Győzd le az ekcémát különleges gyógynövény kivonatokkal!

Az ekcémát és pikkelysömört gyakran allergiás reakciók váltják ki, így gyógynövénykivonatok használatával gyorsan megszabadúlhatsz a kellemetlen viszkető és égő érzéstől. A HerbaPharm növényi kivonatok (Karsai féle cseppek) lenmag, kendermag, fűszerköménymag és máriatövismag felhasználásával készülő innovativ magyar termék képes enyhíteni a panaszokat.

A HerbaPharm természetes növényi kivonatok (30 vagy 40%-os alkohol tartalommal) , melyeket sokan csak Karsai féle cseppként emlegetnek, Dr. Karsai József mérnökről elnevezve, aki Battonyáról származik. Tehát egy igazi Magyar termékről van szó, ami tele van olyan anyagokkal, amik segítik az érrendszer működését. Mik ezek az anyagok?

KENDER

A kender igen hatásos fájdalomcsillapító, javítja az immunrendszer működését, a vérkeringést, anyagcsere folyamatokat.

MÁRIATÖVIS

A máriatövist 2000 éve használják az emberek. A növény legismertebb a természetes májvédő és méregtelenítő tulajdonságáról. Antioxidánsként növeli az immunitást, semlegesíti a szabad gyököket, melyek felelősek többek közt a rák kialakulásáért is.

LENMAG

Talán az első, és egyik legfontosabb az esszenciális zsírsav tartalmának fontossága. Közülük az Omega-3 tartalmának szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében. Agyműködést serkentő és koleszterinszint csökkentő hatása miatt ér- és szívbetegségben szenvedőknek ajánlott a fogyasztása.

KÖMÉNYMAG

A köménymag nagyszerű gyulladáscsökkentő, emésztésjavító, görcsoldó. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, rezet, kalciumot, káliumot, mangánt, szelént, cinket, magnéziumot, valamint A-, C-, E- és B-vitaminokat is.

CITROM

Mivel nagy mennyiségű bioflavonidot tartalmaz, így a rákos betegségek megelőzésében is nagyon szerepet játszik. Ezen kívül erősíti az érfalakat és vértisztító hatással is rendelkezik.

Ha te is küzdesz ekcémával és szeretnéd, hogy ne legyenek rosszabbak a tünetek, akkor fogadd meg tanácsainkat, ha pedig szeretnéd enyhíteni a gyötrő viszketést, égő érzést, akkor próbáld ki HerbaPharm 30as csomagot. Kattints ide!