Natura Brokkoli raab mag csráztatáshoz 200g
A zöldségfélék közül legnagyobb mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, továbbá vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat és rengeteg hasznos immunvédő és vitalizáló vegyületet szervezetünk számára.
Kitűnő C-vitamin, folsav és béta-karotin forrás. Hatóanyagai védik a szívet, és a tüdőt. A rákprevenciós étrend része. Pikáns, tormára emlékeztető íz világ jellemzi.
A természet tudja mi a jó nekünk, a magból kibújó csíra az újjászülető élet, egy tökéletes egész. Minden vitamint, ásványi anyagot, enzimet és fehérjét olyan formában hordoz magában, amit a szervezetünk könnyen és tökéletesen tud hasznosítani. Minden mag információt és tápláló elemeket tárol.
Mért csíráztassunk?
A friss csíra növények:
- lúgosítanak
- kalória szegények
- antiallergének
- salaktalanítanak
- feltöltenek enzimekkel és vitaminokkal megfelelő arányban
- segítik az emésztési folyamatokat
- fiatalító hatásúak
- magas a klorofill tartalmuk, mely köztudottan segíti a sejtek újjászületését, a daganatok megelőzését
- azonnali energiát adnak
+1 a csíráztatással ismét közelebb kerülünk a természethez, a természetes élethez, és ez egy öröm forrás az életünkben.
A csíráztatás nagyon könnyű, csak víz, megfelelő hőmérséklet valamint gondoskodás kell a kis magoknak és ők már tudják a dolgukat.
A csírák változatos íz világukkal színesítik az ételeinket, vannak semleges ízűek, markánsak, csípősek.
Egy szem magocska látszólag élettelennek tűnik, valójában csak a kedvező pillanatra vár, hogy minden körülmény adott legyen az újjászületésre, a csírázásra. A csírázást elsődlegesen befolyásoló tényezők a hőmérséklet és a nedvesség, ha ez adott a magocska felébred és megkezdődik a csírázás. A csírázó magban a keményítő tartalom az eredetihez képest folyamatosan csökken, olyan
enzimek termelődnek, melyek a keményítőt átalakítják cukorrá, melyből energiához juthat a növény fejlődéshez. A magban található telített zsírsavak mennyisége is fokozatosan átalakul
könnyen emészthető telítetlen zsírsavakká. Megtalálhatunk köztük esszenciális zsírsavakat is szép számban, melyekről tudjuk, hogy szervezetünk nem képes előállítani, így azokat külső forrásból kell biztosítanunk a számára. Az élő ételeink, vagyis a csírák gazdag forrásai a
szerves kötésben lévő ásványoknak és mikro tápanyagoknak. A hüvelyesek ( bab, borsó, lencse..)csírái is könnyen emészthetővé válnak, nem okoznak puffadást. A feldolgozott ételek fogyasztásával tönkrement emésztő rendszerünk végre élő táplálékhoz jut, ezzel megkezdődhet a sejtjeink gyógyulása, regenerálódása.
A test rendezi a sorokat, lassítja az öregedést, felszámolja a káros sejtburjánzást, az „élő” feltölti a sejtjeinket élettel.
Ami nincs a csírákban: hormon, kényszer érést előidéző vegyszer, élelmiszer adalék (színező, tartósító, ízfokozó)
Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 4 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 3-5 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.