7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Top 5 ok a hajhullás hátterében + 1 megoldás

Neked is megkeseríti a napjaidat az intenzívebb hajhullás? Kíváncsi vagy, hogy mi az a TOP 5 dolog, ami állhat a háttérben és, hogy milyen szereket kell együtt alkalmaznod annak érdekében, hogy kevésbé hulljon a hajad, és több legyen az új egészséges hajszálad? Ha igen, akkor olvasd végig ezt a cikket.

A hajhullás, az egyik legkellemetlenebb bőrgyógyászati betegség, ami férfiak és nők széles körének nehezíti meg az életét. A hajhullás akár egy betegség meglétét is jelezheti, vagy más lelki dolgokkal függ össze. A hajhullás okának feltárása hosszú folyamat és sokszor eredménytelen. Most nézzük, mik lehetnek ezek az okok és nézzük  meg, mi lehet a megoldás.

5. ok: Fehérje hiány

Kevesen tudják, de ha kevés proteint fogyasztasz, akkor a szervezeted egyszerűen megvonja a tápanyagokat a hajhagymáktól, ezáltal leállítja a hajszálak növekedését. Így nagyon figyelj oda, hogy az étrendedben mindig legyen megfelelő mennyiségű fehérje.

Egy ilyen fehérjehiányos állapotot követően, amikor a tested már elég fehérjéhez jut akár 2-3 hónap is eltelhet, mire rendbe jön a hajad állapota.

4. ok: B12-vitamin hiány

A B12 vitalmin, egy nagyon fontos vitamin a szervezetünk számára. A B12 vitamin egy, az úgynevezett esszenciális vitaminok körébe sorolható, melyeket a szervezet magától képtelen egyedül előállítani.

Vegetáriánusoknál és vegánoknál különösen fontos odafigyelni a megfelelő B12 bevitelre, mivel ők pont azokat az ételeket nem fogyasztják, amik nagy mennyiségben tartalmaznak B12-vitamint.

3. ok: Vérszegénység

Sajnos a 20-és 49 év közötti nőből minden tizedik szenved vashiányos tünetektől. A vérszegénység számos tünetei közül ami a legjobban észrevehető, az a törékeny, lapos köröm, hajhullás, száraz, viszkető, sápadt bőr, hideg végtagok. 

2. ok: Az évek

Természetesen az évek előre haladtával óhatatlanul is elkezd ritkulni a haj. Természetesen az öregedést és a vele járó bajokba nem kell belenyugodni. Igenis megéri felvenni a kesztyűt és mindent megtenni azért, hogy fittek és fiatalosak maradjunk. 

1. ok: Fizikai vagy érzelmi stressz

Egy elhúzódó megbetegedés, de egy komolyabb megfázás vagy influenza is képes nagyon leterhelni szervezetünket. De a fizikai terhelés mellett az emócionális, érzelmi stressz, idegeskedés, lelki trauma is ugyanennyire lehet káros hajunkra nézve.

Egy komolyabb fizikai vagy lelki stresszt követően a tünetek már pár hét elteltével mutatkozhatnak és akár fél évig is megmaradhatnak. Ez ijesztően hangzik, épp ezért olyan fontos a szervezet immunrendszerének erősítése, és e mellett pedig a nyugalom és lelki béke megteremtése.

A megoldás: Próbáld ki a szerves anyagok erejét! » http://bit.ly/2KFyBT2​

Megállítanád a hajhullást? Vagy csak szeretnéd, hogy gyorsabban nőjön a hajad? Akkor próbáld ki Bio Silica, Ilzsu és Bema temrékekből álló hajhullás elleni csomagunkat ide kattintva

A külsőnk egy kivetítő! Minden bennünk zajló egyensúlyvesztés a külsőnkön is megmutatkozik, valójában a szervezet segély-kiáltása, hogy sejtszintű biokémiánk kedvezőtlen irányt vett. 

Az egyensúlyvesztés hátterében tápanyaghiány áll, annak okaként azonban nem csak a helytelen táplálkozás vehető elő, hanem a kedvezőtlen lelki folyamatok, a környezeti ártalmak vagy éppen a mozgásszegény életmód és alacsony folyadékbevitel is. A hajhullás tünet, a bőrproblémák tünetek, a körömtöredezés tünet, az elhízás tünet…

…ha tüneteinket nem kezeljük, akkor azok betegséggé formálódnak. Figyelj a tested jelzéseire!

Tudj meg többet hajhullás elleni csomagunkról ide kattintva!