Inulin 250 g
A természetben a cikória gyökérnek és a csicsókának magas az inulin tartalma, ezért általában ezekből vonják ki. Az inulin vízben oldódó rostfajta, probiotikum és egyben prebiotikum is, mely a gyomorban felszívott nedvességgel akadálytalanul eljut a belekbe, ahol a bélflórát támogatja, táplálékul szolgálva az ott lévő hasznos mikroorganizmusoknak. A számunkra káros baktériumok megtapadását gátolja, oly módon, hogy hatására a jótékony probiotikumok elszaporodnak és kiszorítják a többieket.
Az inulin kellemes édes íze miatt alkalmas édesítésre, kb 40%-kal kevesebb kell belőle, mint a répacukorból. Az inulin lebontásához nem kell inzulin, ezért rendkívül kedvező cukorbetegeknek is, mivel nem növeli a vércukorszintet.
Miért érdemes fogyasztani inulint?
- magas rost taralma miatt hatékony a béltisztításban
- segíti az anyagcsere folyamatokat
- a belek rendbetétele által erősíti az immunrendszert
- antibiotikumok szedése után ellátja a testünket értékes pre- és probiotikumokkal
- természetes édesítő, mely nem növeli a vércukorszintet, mivel a bontásához nem kell inzulin
- kevés kalóriát tartalmaz és segíti a zsírok lebontását
- természetes megoldás az éhségrohamok csökkentésére
Kinek ajánlott és hasznos?
- cukorbetegeknek
- béltisztításkor
- antibiotikum kúrát követően
- emésztési rendellenességek esetén
- fogyókúra alkalmával
Hogyan használjuk?
Beletehetjük turmixokba, növényi tejekbe, főzött és sütött ételekbe kedvünk szerint.
Ajánlott fokozatosan bevezetni az étrendünkbe, eleinte csak napi 2-3 g-ot fogyasszunk belőle.