7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0
Márkák
Natur Tanya
Az össes márka megjelenítése
Natur Tanya Szelén Extra 60 db - Natur Tanya termékek
Natur Tanya Szelén Extra 60 db - Natur Tanya termékek

Natur Tanya Szelén Extra 60 db

Cikkszám: Gyártó / Márka: Natur Tanya Állapot: Új Anyag: Méret: XXS Saját méret:
Szín:
Ár: 2 150 Ft Áraink bruttó árak 43 hűség forintot ér

Termékleírás

Natur Tanya® SZELÉN EXTRA

Maximális mennyiségű, 100%-ban kizárólag szerves szelénnel és világszabadalommal védett, biohasznosulást fokozó természetes fekete bors kivonattal (BioPerine®).1 A 2pajzsmirigy és az 3immunrendszer egészséges működéséhez, a haj, a bőr és köröm normál állapotának fenntartásához és 3antioxidáns hatása révén a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. 
  • Jól hasznosuló szerves szelén, l-szelenometionin
  • Biohasznosulást fokozó >95% piperinre standardizált bioperine® fekete bors kivonat
  • Vegán készítmény, laktózmentes és gluténmentes
  • Független laboratóriumban is bevizsgált étrend-kiegészítő
  • 2 hónapra elegendő mennyiség
  • Nem tartalmaz mesterséges tartósítószert, színezéket és aromát
 

Az L-szelenometionin jelentősége

Az emberi szervezetben kb. 5-15 mg szelén található. Ennek többsége az izomban (50%), valamint a májban, a vesében és a vérplazmában van jelen. Több európai ország lakossága nem rendelkezik a szelenoproteinek optimális működéséhez szükséges szelénszinttel. A vérből bizonyos módszerekkel meg lehet határozni a szelénszintet (szelénellátottságot), a szakirodalom szerint a vérplazma összes szeléntartalmának optimális értéke 80-150 μg/l, 90 μg/l felleti vérplazma szelénszint viszont kizárólag L-szelenometionin bevitellel érhető el.

A BioPerine® fekete bors kivonat jelentősége

Termékünket úgy fejlesztettük, hogy a megengedett legnagyobb mennyiségben (100 mcg) tartalmazza a szerves szelént, L-szelenometionin forrásból. Az L-szelenometioninból származó szerves szelénnek bizonyítottan jobb a felszívódása, a szervetlen szelén formákkal (nátrium-szelenit, nátrium-szelenát) összehasonlítva. A készítmény a fekete bors egy speciális világszabadalommal védett (US szabadalomszám 5,536,506) kivonatát (BioPerine®) tartalmazza, >95% standardizált piperin tartalommal. 1A FEKETE BORS SZINERGISTA HATÁSA RÉVÉN, SEGÍTI A TÁPANYAGOK - KÖZTÜK BIZONYÍTOTTAN A SZELÉN - BIOHASZNOSULÁSÁT.

Fekete bors, a „fűszerek királya” 

A fekete bors (Piper nigrum L.)  a gasztronómiában, egy régóta előszeretettel használt összetevő. Jellegzetes csipős ízét a benne található alkaloidnak, a piperinnek köszönheti, amelyet először 1819-ben Hans Christian Orsted fedezett fel és vont ki a fekete bors gyümölcséből. A “FŰSZEREK KIRÁLYÁNAK” is szokták nevezni, hiszen a fekete bors az egyik legfontosabb és legszélesebb körben fogyasztott fűszerféle a világon.
A NATUR TANYA® SZELÉN EXTRA formulázásakor nem a fekete bors gyümölcs porított őrleményét, hanem annak magas koncentrációjú tisztított kivonatát használjuk. Az általunk használt BioPerine®-t több, mint 20 éve használják a tápanyagok felszívódásának növelésére, amit több tudományos vizsgálat is alátámaszt. A BioPerine® összetevővel kapcsolatban összesen 7 szabadalom (4 amerikai, 1 európai, 1 japán, 1 kanadai) áll rendelkezésre, amelyek közül az első szabadalom 1996-ban került nyilvánosságra. 
Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta bő vízzel lenyelve. 
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.                               
Adagok száma a termékben: 60
Hatóanyagok a napi adagban 1 tablettában
Szerves szelén (L-szelenometioninból) 100 µg (181,8%*)
BioPerine® fekete bors (Piper nigrum L.)  kivonat
    amelyből standardizált piperin
5 mg
 
4,75 mg
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.  Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.
250 mcg szerves L-szelenometionin, 100 mcg aktív szelénnek felel meg.