7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

A visszér problémák csak az időseket érintik!

A minap egy fiatal 25 év körüli hölgy jött be hozzánk a Pécsi Irgalmasok utcai boltunkba. A szokásos termékeket kiválasztotta és már épp fizetni készült, amikor azt mondta, hogy javasoljak neki valamilyen terméket, mert mostanában sokat fáj a lába és estére fel szokott dagadni a bokája is. 

Kérdeztem tőle, hogy a szülei, nagyszülei küzdenek e visszérbetegséggel. Azt mondta, hogy édesanyukája sokat szenvedett tőle, dehát neki biztosan nem ez a baja, mert a visszér, csak az időseket érinti.

Sajnos rossz hírem van azoknak, akik ezt gondolják. Régen, lehet, hogy csak az idősebbek betegsége volt a visszér, de mára ez megváltozott. A visszérbetegség okozta problémák igenis már fiatalabb akár huszonéves korban is tapasztalhatók.

Az emberi vénahálózat természetesen folyamatosan elöregszik, ez természetes folyamat, amire a fiatalok elég ügyesen rásegítenek. A visszér kialakulását nem csak az öröklött hajlamok, a gének befolyásolják, hanem rengeteg külső tényezőt is figyelembe kell venni. 

A fiatalok előszeretettel hordanak olyan cipőket, magassarkúkat, amik nem éppen a megfelelő vérkeringést szolgálják. E mellett pedig vagy rohannak és talpon vannak reggeltől hajnalig, vagy mozgásszegény életmódot folytatnak. Ezek mellett pedig még ott van a nem megfelelő táplálkozás, az elhízás és a dohányzás is. 

Sajnos a mostani fiatalok nem élnek kiegyensúlyozott életet, és ezért bizony már fiatalon megjelennek a visszérbetegség okozta problémák. 

Milyen tüneteket figyelj magadon?

- Estére elfárad a lábad?
- Esetleg bedagad a bokád?
- Észreveszel a lábadon kisebb-nagyobb lila dudorokat?

Ezek a tünetek akkor akalulnak ki, ha az érrendszer nem képes elszállítani az elhasznált vért. Tehát a viszérbetegsére utalnak. 

Van még remény! 

Ahogy ebben a cikkünkben (4+1 tipp a visszérbetegség kezelése és megelőzése) már megírtuk, lehetséges a visszérbetegséget kezelni és megelőzni. A kiegyensúlyozottabb életmód mellett persze szükség van egy olyan termékre, ami segíti a vérkeringést, és erősíti az érfalakat. 

Ilyen a HerbaPharm Növényi kivonatok is

A HerbaPharm természetes növényi kivonatok, tele vannak olyan anyagokkal, amik segítik az érrendszer működését. Mik ezek az anyagok?

KENDER

A kender igen hatásos fájdalomcsillapító, javítja az immunrendszer működését, a vérkeringést, anyagcsere folyamatokat.

MÁRIATÖVIS

A máriatövist 2000 éve használják az emberek. A növény legismertebb a természetes májvédő és méregtelenítő tulajdonságáról. Antioxidánsként növeli az immunitást, semlegesíti a szabad gyököket, melyek felelősek többek közt a rák kialakulásáért is.

LENMAG

Talán az első, és egyik legfontosabb az esszenciális zsírsav tartalmának fontossága. Közülük az Omega-3 tartalmának szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében. Agyműködést serkentő és koleszterinszint csökkentő hatása miatt ér- és szívbetegségben szenvedőknek ajánlott a fogyasztása.

KÖMÉNYMAG

A köménymag nagyszerű gyulladáscsökkentő, emésztésjavító, görcsoldó. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, rezet, kalciumot, káliumot, mangánt, szelént, cinket, magnéziumot, valamint A-, C-, E- és B-vitaminokat is.

CITROM

Mivel nagy mennyiségű bioflavonidot tartalmaz, így a rákos betegségek megelőzésében is nagyon szerepet játszik. Ezen kívül erősíti az érfalakat és vértisztító hatással is rendelkezik.

Ha még csak most kezdted el felfedezni magadon a tüneteket, akkor még időben vagy és meg tudod előzni a nagyobb bajt! De ha már küzdesz egy ideje a visszérrel, akkor itt az ideje egy kis életmódváltásnak! Bármelyik csoportba is tartozol, érdemes kipróbálnod a HerbaPharm természetes növényi kivonatokat.