7621 Pécs, Irgalmasok u. 20.
0

Nehézfémek hatása szervezetünkre és egy tuti megoldás!

Elkerülhetetlen manapság az, hogy a környezetünk által olyan fémek kerüljenek a szervezetünkbe, mely hosszú távon komoly problémák és betegségek okozói lehetnek. 

Nehézfémeknek nevezzük többek között az ólmot, a higanyt, a vasat, a kadmiumot és az amalgámot is. Ezeket azért nevezzük nehézfémeknek, mert a fajsúlyuk négyszer nagyobb a vízénél.

Elkerülhetetlen manapság az, hogy a környezetünk által olyan fémek kerüljenek a szervezetünkbe, mely hosszú távon komoly problémák és betegségek okozói lehetnek. Nehézfémeknek nevezzük többek között az ólmot, a higanyt, a vasat, a kadmiumot és az amalgámot is. Ezeket azért nevezzük nehézfémeknek, mert a fajsúlyuk négyszer nagyobb a vízénél.

Számos helyen és helyzetben kerülhetünk közel nehézfém forráshoz. Leggyakoribb a nagyvárosok szmogos levegője, a nem megfelelően szűrt csapvíz/ivóvíz, az élelmiszerekben lévő adalékanyagok és a dohányzás.

Tudtad? Némi odafigyeléssel és megfelelő méregtelenítéssel minden tünet és betegség kockázatának esélye akár felére is csökkenthető!

A nehézfémek akkor támadnak, amikor az ember szervezete le van gyengülve vagyis az immunrendszere segítségre szorulna, így ilyenkor a szervezetben lévő fém egy úgynevezett páncélt képez a saját immunrendszerünk helyett. Ez egy téves folyamat a szervezetben és nem kis problémákat tud okozni!

Tudtad? A nehézfém mérgezés gyakori jelenség Magyarországon is, hosszú lappangása miatt pedig sokszor csak akkor érzékeljük, amikor már egy komolyabb betegség üti fel a fejét.

A különböző nehézfémek különböző betegségek alapkövei lehetnek.

A higany

Az egyik legveszélyesebb nehézfém a higany, mely más néven idegméregként van jelen a köztudatban. Okkal kapta ezt az elnevezést, hiszen a higany a szervezetbe jutva azonnal a véráramba tud kerülni, így hamar eljut az agyhoz, ahol képes tönkretenni az idegek ingerület vezérlő képességét. Azaz pszichés változásokat okoz az embernél.

Tudtad? Gyakran vezet kismamáknál vetéléshez vagy éppen meddőséghez a szervezetben lévő magas higany mennyiség!

Az ólom

Az ólom más néven a sejtméreg szintén nagy ellensége a szervezetnek, hiszen a mindennapi élet során is kerül belőle a testünkbe, a véráramunkba. Nevét arról kapta, hogy a szervezetbe kerülve a sejtekből egyszerűen kicsapja a fehérjéket, ezzel károsítva magát a sejt szerkezetét, így egy idő után a sejt nem lesz képes a funkcióját/feladatát ellátni.

A vas

Akár külsőleg, akár belsőleg is kaphatunk vas mérgezést, azonban ennek alapját képezheti az is, hogy túlzott vitamin fogyasztásunk által saját magunknak okozunk kárt a túlzott vas bevitellel. A vas mérgezés egyik legjellemzőbb tünete a hányás, gyomor gyengeség, émelygés, eszméletvesztés.

Ez csak három a nehézfémek közül, mégis számos betegséget tudunk hozzájuk kötni. Azonban hogy ne csak a tényleges betegségnél vegyük észre ezt a problémát, érdemes az előjelekre is figyelni.

A nehézfém mérgezés/allergia jelei lehetnek:

  • fáradékonyság

  • kedvetlenség

  • legyengült immunrendszer

  • pattanásos arc

  • migrénes fejfájás

  • alvászavar

  • gombás fertőzések

  • visszatérő afta 

  • stb.

Az allergia és a nehézfém mérgezés tünetei csak a kezdete lehet egy-egy komolyabb betegségnek. A nehézfémek okozta leggyakoribb betegség az asztma, az idegrendszeri problémák, a bőr és a haj extrém tápanyaghiánya és az ekcéma is. A jeleket és a betegségeket naphosszat lehetne sorolni, azonban célszerűbb ezt is megelőzni, mintsem az adott tünetet kezelni.

Leghasznosabbnak a rendszeresen beiktatott méregtelenítő kúra bizonyult, mely amellett, hogy feltölti a szervezetünket vitaminokkal, tápanyagokkal, megerősíti az immunrendszerünket, valamint ténylegesen csökkenti a szervezetben lévő nehézfémek arányát.

A méregtelenítési folyamathoz érdemes a természethez és az általa adott gyógynövényekhez fordulni. 

Legyen akár konkrét életmódváltásról szó, vagy az immunrendszer gyors megsegítéséről, legjobb partnernek az Ezerjófű Nehézfém Tinktúrát javasoljuk, mely összetételének köszönhetően könnyen beilleszthető bármilyen életvitelbe.

Ha többet olvasnál az Ezerjófű Nehézfém Tinktúráról kattints ide: https://bioboltpecs.hu/ezerjofu-tinkturak/ezerjofu-nehezfem-tinktura-50ml::12006/.

Azonban ha már tapasztaltad a tüneteket és úgy érzed, hogy az immunrendszerednek és a szervezetednek jól jönne egy kis plusz segítség, akkor nézd meg ezeket: https://bioboltpecs.hu/kereses/?q=huminiqum

Bármelyiket is választod megoldásként érdemes minél hamarabb lépni, és elkezdeni a méregtelenítést, hogy megelőzd a későbbiekben fellépő makacs betegségeket.

Ha tetszett a cikkünk olvasd el korábban írt bejegyzésünket is!